Manifestare impotriva avortului in fata unei maternitati din Timisoara: 40 de zile pentru viata

De Adrian Panduru
15Comentarii
Manifestare impotriva avortului in fata unei maternitati din Timisoara: 40 de zile pentru viata
La Timișoara se iese din nou în stradă. De data aceasta în fața unei maternități și timp de 40 de zile. În urbea de pe Bega începe, o dată cu primăvara, campania „40 de zile pentru viață”. Organizatorii spun că nu este o manifestare împotriva medicilor, a femeilor, ci pentru viață, pentru copiii nenăscuți.

Timp de 40 de zile, organizatorii campaniei, alături de cei care se alătură acestui demers, vor manifesta în fața Maternității Odobescu din Timișoara împotriva avortului, pro viață. Începând cu 1 martie, timp de 40 de zile, în intervalul orar 07:00 – 19:00, câțiva voluntari, reprezentanți ai societății civile, vor fi prezenți la fața locului cu pancarte și bannere în mână într-o manifestare tăcută, pro viață. Scopul este conștientizarea opiniei publice referitor la „tragedia avorturilor și stoparea acestora”.

„Dorim să fim în stradă ca să vorbim fără vorbe, să fim o voce a copiilor nenăscuți. Suntem născuți pentru că mama noastră a fost pentru viață. Dorim să conștientizăm opinia publică cu privire la valoarea vieții intrauterine și să atragem atenția asupra consecințelor negative ale avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi și asupra întregii societăți românești.
Pentru că fiecare ființă umană are dreptul la viață, conform Declarației universale a Drepturilor omului, dorim să fim o voce a copiilor români nenăscuți, cerându-i lui Dumnezeu să oprească avortul în Timișoara și în România. (…) Dorința noastră este de a determina fiecare român să prețuiască viața copiilor nenăscuți, să considere copiii nenăscuți ca fiind persoane valoroase și de a pune capăt avorturilor”, susține Gheorghe Alecsei, cel care face parte din comitetul de organizare al campaniei.

Conform datelor statistice publicate de Organizația Mondială a Sănătății, numărul avorturilor efectuate zilnic în întreaga lume se ridică la aproximativ 125.000.

„Acest tip de manifestări sunt binevenite. Grija fiecărei confesiuni din Timișoara este limpede manifestată de-a lungul evenimentelor, de când ne știm noi în această urbe. Facem eforturi de ani de zile ca maternitățile din Timișoara să aibă un slujitor, Arhiepiscopia Timișoarei se îngrijește ca aceste unități sanitare să aibă un preot prezent. În vremurile noastre această noțiune de pruncucidere este cosmetizată în tot felul de drepturi, elemente de civilizație, astfel încît să fie mai ușor acceptată de comunitate. Eu, în calitate de preot, tată, soț, gândesc că este dificil ca într-o familie să se ajungă la o astfel de decizie. În acestă unitate care înseamnă viață noi avem anexată moartea oricum. De ce să ne grăbim în a o face prezentă în viața noastră?”, a spus preotul Pavel Cristian, consilier al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Conform Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare a Ministerului Sănătății, se estimează că din 1958 până în 2008 în România au fost avortați 22.178.906 copii.

România are astăzi una dintre cele mai mari rate a avorturilor și a mortalității materne din UE – 480 avorturi la 1000 nașteri, conform Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit unui raport din 2012. Este printre țările din UE cu cel mai mare număr de adolescente care rămân însărcinate. Mai mult de jumătate dintre adolescente (12-19 ani) își întrerup sarcina. În fiecare an în România sunt avortați cca 100.000 de copii, respectiv 400 pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ 1 din 3 copii concepuți.

Campania ”40 de zile pentru viață” de la Timișoara este o campanie civică, inițiată doar în nume personal de creștini de diferite confesiuni din Timișoara, nu în numele unei biserici sau al unei organizații, instituții, etc.

Campania promovează cultura vieții și se desfășoară simultan, în perioada 1 martie – 9 aprilie 2017, în Timișoara și în alte 559 de orașe din 27 de țări (Statele Unite, Australia, Republica Sud Africană, Kenia, …, Hong-Kong, Anglia, Germania, Italia, Croatia, Serbia, România, Ungaria, Slovacia, Slovenia…). În țara noastră, campania are loc la Timișoara, Cluj-Napoca, București, Baia Mare, Năsăud si Iași.

Cu toate că este o campanie civică, desfășurată în nume personal de creștini din diferite confesiuni, campania beneficiază totodată și de binecuvântarea și susținerea Bisericilor creștine din Timișoara, de diferite confesiuni, și a IPS Ioan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului, PS Martin Ross, Pastor Adrian Stan, Părinte Protopop Fazekas Csaba, Preot Ioan Chișărău, Pastor Samuel Tuțac, Pastor Ioan Filip, Pastor Cuzman Cionca, Pastor Lucian Chiș, Pastor Beniamin Zeiler.

 15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor