Mai platim sau nu pentru a parca la Bega? SDM incaseaza inca bani pentru parcarea pe teren privat

De A.S.
4Comentarii
Mai platim sau nu pentru a parca la Bega? SDM incaseaza inca bani pentru parcarea pe teren privat
© TION - Mai platim sau nu pentru a parca la Bega? SDM incaseaza inca bani pentru parcarea pe teren privat
Mai plătim sau nu pentru a ne lăsa maşinile în parcarea de la Bega? Este întrebarea legitimă pe care ne-au pus-o mai mulţi şoferi, după ce au aflat că parcarea din centrul Timişoarei, din spatele centrului comercial Bega, care funcţionează în regim TimPark şi pentru care se percep tarife speciale, şi-a schimbat proprietarul. Parcarea este acum deţinută de oamenii de afaceri Emil şi Marius Cristescu, prin Bega Turism SA.

Primarul Nicolae Robu a dezvăluit recent că terenul din Piaţa Mareşal Ferdinand Foch, din spatele magazinului Bega, a ajuns în proprietatea fraţilor Cristescu. Vorbim despre un teren pe care funcţionează o parcare în regim TimPark şi cu care administraţia locală avea şi alte planuri: construirea unei parcări supraetajate cu 500 de locuri, obiectiv pentru care s-au şi organizat două licitaţii până acum. Lucrurile nu au avansat pentru că nu au fost investitori interesaţi…

Terenul respectiv a ajuns în proprietatea SC Bega Turism SA în baza unei hotărâri de Guvern mai vechi – HG nr. 834 din 1991 privind stabilirea şi evaluarea unor terenuri deţinute de societăţile comerciale cu capital de stat. Ministerul Economiei a emis un certificat de atestare a dreptului de proprietate pentru această societate încă din 18 aprilie 2014.

Robu a afirmat că reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş au înştiinţat primăria despre schimbarea proprietarului de-abia la sfârşitul anului trecut. Oricum, edilul a anunţat că primăria se va judeca pentru parcarea de la Bega.

Am cerut Serviciului Juridic să analizeze sub toate aspectele acel transfer de proprietate din avuţia publică în patrimoniul Grupului Bega şi am ajuns la concluzia că transferul s-a făcut abuziv, în orice caz incorect, şi vom ataca în instanţă acest act de transfer (…) Părerea mea şi a juriştilor din primărie este că nu s-a respectat legea”, a declarat primarul.

Edilul spune că HG 834 face referire la terenurile aflate în patrimoniul societăţilor comerciale cu capital de stat la data înfiinţării acestora „necesare desfăşurării activităţii conform obiectului lor de activitate”, or centrul comercial Bega a funcţionat fără probleme până acum folosind parcările publice din zonă.

Cert este că societatea Drumuri Municipale (SDM) face bani în continuare din exploatarea parcării respective, chiar dacă terenul este privat. Parcarea funcţionează încă în regim TimPark, aflându-se în zona verde, pentru care se percep tarife speciale – 3 lei pe oră prin voucher sau 0,75 euro+TVA pe oră la plata prin SMS.

Noi n-am primit nicio notificare în scris să ne retragem de acolo. Va fi o debandadă totală dacă o lăsăm la liber. S-a atacat în instanţă, aşteptăm să se pronunţe instanţa şi până atunci parcarea funcţionează tot în sistem TimPark. Când se va primi o notificare în scris – noi ne vom retrage”, ne-a declarat şeful Serviciului Administrare Parcări din cadrul SDM, Ionel Ursu.

Articole pe aceeași temă:

Primaria Timisoara a facut licitatie ca sa construiasca parcare pe un teren al fratilor Cristescu!

Primaria Timisoara se judeca pentru parcarea de la Bega care a ajuns in proprietatea fratilor Cristescu

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor