Mai multe clase ale Liceului Lenau se muta din toamna in alte cladiri, pe Intrarea Doinei

De A.S.
Reactualizat la:
1Comentariu
Mai multe clase ale Liceului Lenau se muta din toamna in alte cladiri, pe Intrarea Doinei
© TION: Mai multe clase ale Liceului Lenau se muta din toamna in alte cladiri, pe Intrarea Doinei
Dacă lucrările de reabilitare a clădirii în care funcţionează Liceul „Nikolaus Lenau” de pe strada Gheorghe Lazăr sunt sistate de mai bine de jumătate de an, reprezentanţii Primăriei Timişoara plănuiesc ca, din toamnă, să mute mai multe clase ale acestei şcoli la hala şi fostul centru de bilete şi abonamente al RATT de pe Intrarea Doinei, în apropiere de Piaţa Mărăşti. Lucrările de amenajare a imobilelor respective sunt pe ultima sută de metri.

Pentru reabilitarea imobilului de pe strada Gheorghe Lazăr în care funcţionează Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” municipalitatea caută un nou constructor, pentru că firma contractată iniţial, societatea Paluni, nu a reuşit să ducă la bun sfârşit lucrările, intrând în insolvenţă.

Lucrările de reparaţii, care ar fi trebuit să fie deja gata, au fost sistate încă din iarnă, iar autorităţile locale pregătesc de-abia acum lansarea noii licitaţii.

Reprezentanţii primăriei spun însă că lucrările sunt avansate în cazul fostei hale şi a fostului centru de bilete şi abonamente al RATT de pe Intrarea Doinei, ale căror încăperi vor deveni spaţii de învăţământ.

„La Lenau avem trei obiective de reparaţii în momentul de faţă. Pentru restul de lucrări care au rămas odată cu rezilierea contractului cu firma Paluni, care a intrat în insolvenţă, săptămâna trecută am semnat actele pentru licitaţia care va fi lansată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (…) De asemenea, se lucrează, s-a lansat în atribuire acoperişul internatului de la Lenau – se fac lucrări de reparaţii la acoperiş, refacere şarpantă, tot -, iar la hala RATT, care va fi folosită pentru o perioadă tot de către acest liceu, lucrările sunt în grafic, cu mobilizare maximă. La 1 septembrie va fi finalizată clădirea, iar 15 septembrie urmează să fie termenul de finalizare şi pentru întreaga curte”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Mai multe clase ale Liceului Lenau vor funcţiona începând din toamnă în fostele clădiri ale RATT situate în apropiere de Piaţa Mărăşti, potrivit autorităţilor locale.

„Practic de la 15 septembrie clasele de a V-a, a VI-a şi a VII-a, poate şi a VIII-a, se vor putea muta acolo. Practic toate instalaţiile sunt realizate, clădirea are nevoie doar de finisări interioare, geamurile sunt puse, toate compartimentările sunt realizate, mai sunt obiectele sanitare şi igienizări de făcut în cea de-a doua clădire, pentru că Liceul Lenau va folosi ambele clădiri ale RATT, nu numai hala, ci şi fostul centru de bilete de pe Intrarea Doinei, unde au fost făcute amenajări ca să poată fi folosite”, a adăugat Diaconu.

Alte articole pe aceeași temă:

Scoala va incepe tot in santier la Lenau. Cladirea sta inconjurata de schele din 2012

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor