Lupta pentru numele Alergotura – gata sa se mute in instanta

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
5Comentarii
Lupta pentru numele Alergotura – gata sa se mute in instanta
© TION: Lupta pentru numele Alergotura – gata sa se mute in instanta
  Constantin Dumitra, președintele Atletic Club Maraton, este gata să-i dea în judecată pe cei de la Asociația Club Alergotura, în câteva zile. Motivul? Numele Alergotura. Dumitra a înregistrat brandul „Alergotura” în 2015, spunând că cei de la asociația cu același nume produc confuzie prin unele evenimente pe care le organizează. Acum, cei de la Asociația Club Alergotura mai au câteva zile pentru a renunța complet la acest brand, potrivit declarațiilor lui Constantin Dumitra. În caz contrar, urmează acțiunea în instanță. Cei de la Asociația Club Alergotura ar putea alege și ei această cale, a instanței…

Constantin Dumitra, președintele Atletic Club Maraton, spune că a hotărât înregistrarea numelui Alergotura la OSIM deoarece membrii clubului cu același nume, prin evenimentele pe care le organizează, creează confuzie. Componenții Clubului Alergotura au fost somaţi de către Constantin Dumitra, preşedinte al Atletic Club Maraton din Timişoara, să nu mai folosească numele Alergotura şi să nu mai organizeze niciun eveniment sub acest nume deoarece el este cel care deţine această marcă. Vestea i-a surprins în mod neplăcut pe alergătorii care au investit timp, pasiune şi bani din propriile resurse pentru a construi acest club sportiv de amatori, mânaţi în demersul lor de amploarea luată de turele de alergare organizate în fiecare zi sub numele Alergotura (peste 2.000 până azi).

Această înștiințare cu privire la înregistrarea mărcii și cu interzicerea folosirii brandului a fost făcută la începutul lunii februarie 2016, iar componenții clubului

Alergotura au 30 de zile la dispoziție pentru a renunța la nume și la acțiunile sub acest brand, dacă nu, urmează… judecata.

„Noi am făcut evenimente cu tradiție, cu tot, ei și-au însușit evenimentele noastre, la Maraton, la Cros Nocturn (de asemenea marcă înregistrată de Dumitra). Au venit la evenimente, le-au postat în presă, au făcut poze și au spus <uite ce am făcut noi>. Am brevetat Alergotura pentru că nu se mai poate. Am luat această marcă pentru a proteja evenimentele la care noi am muncit ani de zile – Maraton Timișoara, Cros Nocturn. Să nu și le mai însușească. Maraton Timișoara a devenit act de caritate, peste tot apare că ei l-au organizat (este vorba despre un eveniment din anul 2011 – n.r.). Era unica posibilitate de a stopa continuarea acestor lucruri murdare. Tot respectul pentru ce au făcut, alergarea pe trepte, Petrovaselo, alergări prin parcuri, mă bucur. Să continue acest program, să nu-și însușească evenimentele noastre, nu te bagi peste Maraton Timișoara, eu îl organizez și tu îți faci imagine. Mai vorbim de fair-play, de respect reciproc? Maraton Timișoara a fost maraton internațional, nu maraton de caritate”, spune Constantin Dumitra.

Liderul Atletic Club Maraton spune că nu a fost invitat la discuții în ultima perioadă de către cei de la Asociația Club Alergotura.

„Nu a avut loc niciun dialog, nu au căutat dialog, nu au căutat o comunicare. Au adus un prejudiciu Atletic Club Maraton. Să vedem cine îi va da în judecată, Dumitra Constantin sau Atletic Club Maraton? E clar că se va merge mai departe. Nu știu dacă e vreo șansă de împăcare. Au varianta de a repara tot ce au stricat, să o facă vizibil, și să spună clar – asta nu mai fac și fac doar conceptele mele, nu am nimic împotrivă”, spune Dumitra.

Acum, că are numele, Dumitra are de gând să organizeze în acest an un eveniment chiar sub acest nume, deși nu l-a folosit înainte de a-l înregistra la OSIM. Cei de la Asociația Alergotura (organizaţia a fost înființată în 2011, iar un an mai târziu s-au pus bazele ONG-ul Club Sportiv Asociaţia Alergotura) au organizat și sâmbătă un eveniment, o alergare prin centrul Timișoarei, unde au venit zeci de susținători.

„Echipa Alergotura a sprijinit, din proprie inițiativă, uneori, dar și cu acordul echipei domnului Dumitra, promovarea evenimentelor pe care Atletic Club Maraton le-a organizat. În toate articolele sau mesajele de pe Facebook pe care noi le-am transmis comunității de alergători, echipa noastră întotdeauna a spus cine este organizatorul. Niciodată Alergotura nu a transmis mesaje în mass-media sau pe Facebook în care să spunem că noi am organizat. Referitor la Maratonul din 2011, am dus participanți, cu acordul domnului Dumitra. În 2011, Alergotura a adunat bani pentru o casă de copii din Valea Plopului. A fost primul eveniment caritabil Alergotura cu acordul organizatorului. Am organizat alergare pe timp de noapte, cros nocturn, nu ne-am însușit evenimentele cuiva. Alergotura a organizat la invitația celor de la Street Delivery Tura Licuricilor, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la mineriadă, să fie cumva o antiteză a ceea ce s-a întâmplat în istoria României atunci. Într-un an sunt 365 de nopți, alergările sunt nocturne dacă se organizează pe timpul nopții. Domnul Dumitra vrea să blocheze orice organizare de evenimente venită din partea altcuiva în Timișoara. Până să apară Alergotura, dumnealui a fost singur. Avem 30 de zile să ne consultăm, urmează să-i răspundem și la rândul nostru vom decide dacă vom apela la avocați sau nu. Există posibilitatea de a colabora cu dumnealui, depinde de dumnealui dacă va accepta că gestul făcut de dumnealui a fost cu rea credință și profitând de faptul că un grup de voluntari nu și-a luat măsurile de precauție de a se proteja de furtul de proprietate intelectuală. Noi am primit acea înștiințare prin 5-6 februarie”, spune Nicoleta Tudor, purtător de cuvânt al Asociației Alergotura.

Alte articole pe aceeași temă:

Numele Alergotura, in pericol! Membrii clubului nu mai au voie sa folosesca numele pentru organizarea de evenimente

Zeci de sustinatori ai Alergotura au facut miscare in centrul Timisoarei. Cer sa li se redea identitatea5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor