Zeci de sustinatori ai Alergotura au facut miscare in centrul Timisoarei. Cer sa li se redea identitatea

De Adrian Panduru
12Comentarii
Zeci de sustinatori ai Alergotura au facut miscare in centrul Timisoarei. Cer sa li se redea identitatea
© TION: Zeci de sustinatori ai Alergotura au facut miscare in centrul Timisoarei
Mai mulți iubitori de mișcare din Timișoara au ales să spună sâmbătă #suntalergotura și #vremfairplay. Zeci de alergători s-au întâlnit în Parcul Botanic din Timișoara și au pornit într-o tură prin centrul orașului pentru a-și arăta susținerea pentru această mișcare. Sportivii au venit să susțină numele „Alergotura”, pe care Asociația nu mai are voie să-l folosească.

Zeci de alergători au fost la startul acestei ture. Dacă, de obicei, într-o tură obișnuită de sâmbătă se strâng aproximativ zece persoane, de data aceasta numărul lor s-a multiplicat cu mult. Au venit să susțină spiritul Alergotura și să facă ceea ce le place – să alerge. Au pornit din Parcul Botanic, au alergat pe strada Mărășești – Catedrala Mitropolitană – strada Alba Iulia – Piața Libertății – strada Vasile Alecsandri, în Piața Unirii, apoi s-au întors în parcul din care au plecat în tură.

Membrii Clubului Alergotura, cei care organizează tot felul de alergări prin Timișoara, au primit o veste neplăcută – nu mai au voie să folosească numele – acesta a fost înregistrat la OSIM. Cel care a înregistrat marca Alergotura spune că membrii clubului s-au suprapus peste alte evenimente și au creat confuzie. Organizaţia a fost înființată în 2011, iar un an mai târziu s-au pus bazele ONG-ul Club Sportiv Asociaţia Alergotura. Componenții Clubului Alergotura au fost somaţi de către Dumitra Constantin, preşedinte al Atletic Club Maraton din Timişoara, să nu mai folosească numele Alergotura şi să nu mai organizeze niciun eveniment sub acest nume deoarece el este cel care deţine această marcă și spune că organizează astfel de alergări încă din anii 2002-2003. Reprezentanții Clubului Alergotura califică acest gest ca unul „lipsit de fair play”.

„Organizăm în fiecare zi de sâmbătă o tură aici, în Botanic, conform programului nostru de ture săptămânale. După ce ne-am trezit că ni se interzice identitatea am început o campanie în care le spunem tuturor prietenilor noștri să ni se alăture, să reconfirme cine este Alergotura și cine sunt cei care fac parte din ea. În cadrul acestei campanii am zis să chemăm cât mai multă lume la alergare, cât mai mulți prieteni. Ne bucurăm să vedem că avem multă susținere, astăzi sunt chiar și câțiva dintre primii alergători, de la prima tură din 2011, prima echipă care a făcut o alergare în grup. Este parte a demersului nostru de a ne recupera numele, sperăm să nu ajungem la instanțele de judecată, noi suntem foarte deschiși comunicării, inclusiv cu domnul Dumitra Constantin, pe care l-am invitat la evenimente ale grupului nostru, intenționăm să continuăm în aceeași notă, să-l chemăm la dialog, astfel încât să încheiem toată această neînțelegere.

Depinde și de dumnealui cum anume va reacționa și în funcție de asta o să decidem ce facem mai departe. Din punctul nostru de vedere Alergotura este un nume care ne aparține, este un cuvânt care a fost gândit și conceput de către inițiatorul Cătălin Petru, avem toate dovezile din 2011 în acest sens, avem dovezi suficiente care arată echipa care a făcut cunoscut acest nume. Din punctul nostru de vedere nimeni nu are monopol pe organizarea de activități sportive în acest oraș. Cu cât mai multe organizații care promovează sănătatea, mișcarea în aer liber, cu atât mai bine. Trăim în aceeași comunitate, e firesc să ne înțelegem, orașul este al tuturor, străzile sunt ale tuturor, malurile Begăi sunt ale tuturor”, spune Nicoleta Tudor, purtător de cuvânt al Asociației Club Sportiv Alergotura.

Alte articole pe aceeași temă:

Numele Alergotura, in pericol! Membrii clubului nu mai au voie sa foloseasca numele pentru organizarea de evenimente

 12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor