Lista santierelor din Timisoara, cu termene oficiale de finalizare de la primarie. Robu: Alternative magice, de teleportare, nu avem!

De Roxana Deaconescu
49Comentarii
Lista santierelor din Timisoara, cu termene oficiale de finalizare de la primarie. Robu: Alternative magice, de teleportare, nu avem!
© Tion: Lista santierelor din Timisoara, cu termene oficiale de finalizare de la primarie
Șantiere peste șantiere în Timișoara, înghesuite toate la început de toamnă. După ce a spus că nu s-a putut lucra foarte mult pe timp de vară, primarul Nicolae Robu le transmite șoferilor că nu are alternative magice și îi roagă să dea dovadă de îngăduință. Avem 27 de șantiere în oraș, iar traficul este înfiorător, dar edilul-șef spune că nu înțelege de ce tot el este cel înjurat…

Se lucrează la Pasajele Jiul și Popa Șapcă, pe Calea Martirilor, pe Andrei Șaguna, pe Aleea F.C. Ripensia, pe strada Gheorghe Lazăr, pe Ana Ipătescu, pe Victor Hugo, pe Oituz, dar și pe alte străzi din Timișoara.

Reprezentanții primăriei au reușit în sfârșit să dea o listă exactă a șantierelor deschise acum în oraș. Sunt 27 în total: 17 care vor fi închise până în 11 septembrie, șase lucrări în derulare cu termene la jumătatea lunii septembrie sau la finalul lunii și patru lucrări mari de investiții, spun ei.

Aparent, avem termen și la Calea Martirilor, care, potrivit datelor oficiale de la primărie, ar trebui să fie perfect circulabilă din… mai 2018.

La Jiul, potrivit celor din primărie, vor fi deschise două benzi, câte una pe sens, din 10 septembrie, cel târziu 11 septembrie, iar la Popa Șapcă la fel, dar la jumătatea lunii octombrie.

Șoferii se plâng, pe bună dreptate, de haosul din trafic, dar primarul Nicolae Robu nu înțelege de ce este înjurat tot el. Mai mult, susține că sunt unele persoane care chiar îl felicită pentru toate lucrările din oraș.

„Simt că s-a schimbat în bine, foarte mult, mentalitatea în urbe. O mulțime de oameni îmi spun că sunt temerar să dau drumul la atâtea lucrări deodată, dar să-i dau înainte, că fac foarte bine”, spunea Robu vinerea trecută.

La câteva zile de la aceste afirmații, edilul-șef precizează că nu înțelege de ce este înjurat de șoferi.

„Sunt lucrări și pe Gheorghe Lazăr, și pe Republicii, pe Oituz… ce să facem, s-a lucrat de îndată ce Societatea de Drumuri Municipale a primit ordinul de începere a lucrărilor în urma reorganizării. SDM a reușit să își pornească forța de muncă. În momentul de față avem lucrări de 11 milioane de lei făcute de SDM cu situația de lucrări verificată. Unele sunt finalizate de-a dreptul. Mai avem cele două intersecții pe Calea Șagului, dar eu vorbesc despre restul. Eu știu că a fost greu. Stimați timișoreni, vă rog să înțelegeți, să manifestați îngăduința necesară pentru modernizarea orașului nostru. Orașul a rămas înghețat de acum 50 de ani, când numărul de mașini era de circa 1.000 de ori mai mic decât e acum. Trebuie să facem un efort, o anumită perioadă de timp. Nu cred că e corect să fie înjurat cel care își asumă aceste lucruri pentru binele orașului. E nedrept, pentru că cei care înjură vor fi beneficiari ai acestei transformări. Când aud că unii îmi reproșează că nu am oferit alternative. Păi nu există, ce alternative să oferi? Alternative magice, de teleportare pe partea cealaltă a căii ferate? Nu există. Și dacă nu există, inevitabil va fi înghesuială”, a explicat marți Robu.

Vă prezentăm lista lucrărilor desfășurate de Direcția Edilitară a primăriei, cu termenele oficiale de finalizare:

Lucrări care vor fi gata până pe 11 septembrie:

Calea Buziașului, tronsonul sensul giratoriu Gh. Domășneanu și str. Matei Millo

Calea Șagului, tronsonul str. Ana Ipătescu și Piața Iuliu Maniu

Calea Dorobanților, tronsonul str. Spitalul Nou și str. Bobâlna

Strada Ana Ipătescu

Strada Victor Hugo, tronsonul Calea Șagului și Bd. Constantin Brâncoveanu

Sensul giratoriu de la str. Iepurelui – str. Șt. O. Iosif – str. Baba Dochia

Strada Divizia 9 Cavalerie, tronsonul Dedeman – Calea Sever Bocu

Strada Amurgului

Strada Miresei

Drum de legătură între Bd. Antenei și str. Demetriade

Strada Mircea cel Bătrân, tronsonul str. Grigore Alexandrescu – str. Tazlău și str. Tazlău și str. Macilor și Bd. Cetății

Strada Filipescu

Strada Renașterii

Strada Chișinău

Strada Eroii de la Păuliș

Aleea CFR

Bd. Revoluției, tronsonul str. I. C. Brătianu – str. Andrei Mocioni

Lucrări în derulare:

Strada Gavril Musicescu, tronsonul cuprins între str. Hebe și str. Islaz, data estimată de finalizare 15 septembrie

Strada Simion Bărnuțiu, termen de finalizare parte carosabilă 20 septembrie, termen de finalizare trotuare luna noiembrie

Strada Oituz, termen de finalizare 15 septembrie

Strada Gheorghe Lazăr, tronsonul cuprins între Calea Circumvalațiunii și str. Sf. Ioan, termen de finalizare parte carosabilă 20 septembrie, termen de finalizare trotuare luna noiembrie

Strada Andrei Șaguna, termen de finalizare 25 septembrie

Aleea Sportivilor (n.r. Aleea F.C. Ripensia), realizarea unor noi benzi de circulație, termen de finalizare 30 septembrie

Lucrări de investiții:

Str. Mircea Neamțu, termen de finalizare 1 octombrie

Pasajul Jiul, termen de finalizare aprilie 2018, în 10 septembrie se vor deschide 2 benzi de circulație

Pasaj Popa Șapcă, termen de finalizare iunie 2018, se vor deschide 2 benzi de circulație, o bandă pe sens, la jumătatea lunii octombrie

Calea Martirilor, lărgire la patru benzi, termen de finalizare mai 2018.

 49Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor