Liniile de tramvai cu gropi si denivelari intra in reparatii. Pe Cetatii se scoate piatra cubica

De Alina Strugariu
5Comentarii
Liniile de tramvai cu gropi si denivelari intra in reparatii. Pe Cetatii se scoate piatra cubica
© TION: Liniile de tramvai cu gropi si denivelari intra in reparatii. Pe Cetatii se scoate piatra cubica
Reprezentanţii Primăriei Timişoara dau asigurări că, până în toamnă, se va termina cu problemele în zona liniilor de tramvai din oraş unde au apărut gropi şi denivelări. În primă fază autorităţile locale urmează să se pună de acord cine răspunde de zonele respective: RATT sau municipalitatea, prin firmele contractate să repare drumurile. Se anunţă lucrări, la sfârşitul săptămânii, la intersecţia Bulevardul Cetăţii – Calea Bogdăneştilor: se scoate piatra cubică şi se aşterne asfalt în loc.

De tot ce înseamnă zona liniilor de tramvai a răspuns până acum Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT).

Potrivit unei hotărâri de consiliu local – HCL 371/2007 – constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional „neasigurarea curăţeniei şi întreţinerii spaţiului dintre şinele căii de rulare la tramvaie şi în buclele de întoarcere, îndepartarea vegetaţiei şi întreţinerea căii de rulare în parametrii tehnici normali de funcţionare”.

Printr-un nou proiect de hotărâre, care urmează să intre în atenţia consilierilor locali, se propune eliminarea acestei prevederi şi introducerea alteia în loc. Una prin care să se specifice clar că RATT răspunde doar de porţiunile de drum pe care nu circulă maşini, ci numai tramvaie.

Se propun sancţiuni doar pentru „neasigurarea curăţeniei şi întreţinerii pentru platforma necarosabilă a şinelor căii de rulare la transportul cu tramvaie”.

„Regia Autonomă de Transport Timişoara a solicitat modificarea art. 31 lit. e din HCLMT nr. 371/2007 deoarece nu deţine mijloace tehnice pentru întreţinerea şi reparaţia stratului de asfalt sau beton rutier de la coroana şinei de tramvai din intersecţiile străzilor unde există linie cale de tramvai”, explică reprezentanţii primăriei în referatul proiectului de hotărâre.

Oficialii municipalităţii spun că de restul drumurilor unde sunt linii de tramvai se vor ocupa firmele care au contract cu primăria pentru lucrări de reparaţii şi de întreţinere.

„Vrem să le facem cu beton rutier, ca pe strada Ştefan cel Mare şi pe strada Simion Bărnuţiu, material care este mai rezistent decât asfaltul. Vom demara un program în acest sens, astfel încât până în 15 septembrie să se facă toate remedierile necesare în zona liniilor de tramvai, în tot oraşul, pe programul de reparaţii şi întreţinere la drumuri”, anunţă reprezentanţii municipalităţii.

Până va intra în vigoare noua hotărâre, RATT a pregătit o lucrare pentru sfârşitul acestei săptămâni, fiind programate reparaţii la intersecţia dintre Calea Bogdăneştilor şi Bulevardul Cetăţii.

Pentru efectuarea lucrărilor va fi întreruptă circulaţia tramvaielor în weekend.

„Noi am cerut să fim sancţionaţi practic doar pentru ceea ce se întâmplă pe platforma necarosabilă, cea pe care nu circulă şi maşinile, să răspundem doar de zona noastră, necarosabilă. Problemele sunt cauzate de trafic, de traficul greu în general, nu producem distrugeri noi, cu tramvaiele. Pentru noi este greu să facem aceste remedieri pe reparaţii. Noi oricum am planificat lucrări unde se desparte linia 4 de tramvai de 5, pe Cetăţii cu Bogdăneştilor. Închidem şi scoatem piatra cubică să reparăm acolo unde sunt denivelări. De vineri seara până luni dimineaţa vom opri circulaţia tramvaielor, se scoate piatra cubică şi va fi asfalt acolo, în toată intersecţia”, ne-a declarat directorul general al RATT, Ioan Goia.

Alte articole pe aceeași temă:

RATT cere rabdare in trafic la trecerea tramvaielor peste macazuri5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor