RATT cere rabdare in trafic la trecerea tramvaielor peste macazuri

De A.S.
8Comentarii
RATT cere rabdare in trafic la trecerea tramvaielor peste macazuri
© TION: RATT cere rabdare in trafic la trecerea tramvaielor peste macazuri
Răbdare atunci când vedeţi că schimbă direcţia tramvaiul! Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Timişoara şi-au instruit vatmanii cu privire la modul în care trebuie să treacă peste macazuri şi, pentru a evita orice discuţii în trafic, atrag atenţia că viteza recomandată este de 5 km/h. Unii dintre vatmani au şi fost sancţionaţi, după ce au fost monitorizaţi pe traseu, susţin cei de la RATT.

Reprezentanţii RATT spun că este important să se circule cu viteză redusă la trecerea peste macazuri pentru a preveni eventualele incidente care ar putea să apară.

„Dorim să aducem în atenţia publicului călător şi a celorlalţi participanţi la traficul din Timişoara faptul că în zonele de intersectare a două linii de tramvai viteza recomandată de trecere peste macazuri a vagoanelor este de 5 km/h. Macazurile sunt dispozitive speciale folosite la schimbarea direcţiei unui tramvai şi peste care trebuie să se circule cu viteză redusă pentru a nu se defecta. Respectarea limitei de viteză atunci când vatmanul se află la o trecere peste macaz înseamnă o siguranţă sporită a circulaţiei şi prevenirea posibilelor incidente care ar perturba traficul din zonă”, atrag atenţia cei de la RATT.

Oficialii Regiei susţin că vatmanii au fost instruiţi special cu privire la aceste lucruri, ba chiar unii au fost sancţionaţi pentru depăşirea limitei de viteză în zona macazurilor. Cât despre blocajele care se produc în trafic, şoferilor li se cere răbdare.

„Pentru menţinerea confortului călătorilor din vagoane, conducerea RATT a acordat o atenţie sporită asupra vitezei de desplasare a tramvaielor peste macazuri. Pe parcursul mai multor şedinţe, vatmanii au fost instruiţi în legătură cu acest subiect, apoi au fost monitorizaţi şi chiar sancţionaţi atunci când au depăşit viteza aprobată de trecere peste macazuri. Mulţumim celorlalţi participanţi la trafic, în special şoferilor, că înţeleg importanţa prevenirii blocării circulaţiei şi a accidentelor şi au răbdare când un tramvai circulă peste macaz”, mai precizează şefa Compartimentului Relaţii Publice din cadrul RATT, Silvia Oprea.

O întrebare legitimă care ar putea să apară din partea şoferilor este, dacă ei au răbdare în trafic pentru protejarea macazurilor şi confortul călătorilor, cine are grijă… de roţile şi anvelopele lor, pentru că trecerea cu maşina peste liniile de tramvai este o operaţiune dificilă în multe zone din oraş…

Potrivit reprezentanţilor RATT, zonele cu macazuri sunt: Piaţa 700, Piaţa Maria, Piaţa Bălcescu, Drubeta, Dâmboviţa, Iosefin, Gara de Nord, Balta Verde, Torontal, Piaţa Traian şi Gara de Est.

 8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor