Limuzina lui Ceausescu va fi scoasa la licitatie, de sarbatori

De S.P.D.
Reactualizat la:
4Comentarii
Limuzina lui Ceausescu va fi scoasa la licitatie, de sarbatori
© TION - Limuzina lui Ceausescu va fi scoasa la licitatie, de sarbatori
Limuzina Hilllman Hunter (Chrysler) a lui Nicolae Ceaușescu va fi scoasă la licitație, în luna decembrie, de una dintre cele mai importante case de licitații din România. De sărbători, când casa sărbătorește 6 ani de la prima licitație, se vor scoate la vânzare și artefacte de aur dacic, precum și bijuterii ale soției fostului premier al Greciei.


Pentru luna decembrie, Casa de licitații Artmark pregătește două evenimente. Licitația de Crăciun (9 decembrie) propune una dintre cele mai inedite și prețioase selecții de cadouri din istoria casei: de la bijuterii extravagante din colecția Marinei Dimitropoulos, soția fostului prim-ministru al Greciei, la o pivniță de vinuri franțuzești, provenind de la un colecționar bucureștean, la antichități de o raritate absolută precum un set de artefacte din aur dacic, descoperite în Transilvania la sfârșitul sec. XIX, la limuzina Hilllman Hunter (Chrysler) a lui Nicolae Ceaușescu, și până la pictură românească și europeană pe tema iernii și a sărbătorilor de iarnă.

Licitația de Iarnă (17 decembrie) este o ediție aniversară întrucât Artmark împlinește 6 ani de la organizarea primei licitații de artă. Momentul va fi marcat prin scoaterea la vânzare a unor opere ale celor mari artiști români, într-o expoziție de neratat.

Expoziția este deschisă începând cu sâmbătă, 22 noiembrie, și va putea fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță. Licitația de Crăciun va avea loc marți, 9 decembrie, ora 20:00, la Athénée Palace Hilton, iar Licitația de Iarnă, miercuri, 17 decembrie, ora 19:30, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Licitația de Toamnă – Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești s-a încheiat, miercuri, cu un total de aproape 800.000 euro și cu o rată de adjudecare de 82%. Evenimentul s-a desfășurat la Athénée Palace Hilton și a atras 350 de colecționari. Surpriza ediției, conform organizatorilor, a fost recordul de autor al sculptorului Dimitrie Paciurea, cu opera„Himera Pământului”, adjudecată pentru 70.000 euro, mai bine de triplul prețului de pornire. „Fetița Acrobatului” de Nicolae Tonitza a fost vedeta Licitației de Toamnă , cu o adjudecare de 75.000 euro. De asemenea, desenele artistului au fost la mare căutare: „Copilul acrobatului” adjudecat pentru 2.750 euro și „Dacă Iisus ar reveni printre oameni” pentru 2.250 euro.

„Pictura de mici dimensiuni reprezentând tema preferată a pictorului național, “Car cu boi” de Nicolae Grigorescu, și-a regăsit locul în colecția unui iubitor de artă grec, mare admirator al lui Grigorescu, fiind adjudecată pentru 62.000 euro. Alte adjudecări importante pentru cota artiștilor tranzacționați au fost: “O seară în familie” de Ipolit Strâmbu (adjudecat 11.000 euro), “La fiancée du roi musicien” de Jules Perahim (adjudecat 15.000 euro), “Grădină” de Horia Bernea (adjudecat 12.000 euro, de șase ori mai mult ca prețul de pornire), “Noapte la Vitré” de Eustațiu Stoenescu (adjudecat 19.000 euro), “Spaima” de Corneliu Baba (adjudecat 40.000 euro), “Vedere spre Place Dauphine” de Theodor Pallady (adjudecat 42.500 euro)”, mai anunță Casa Artmark.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor