Lansare de carte si expozitie de fotografie Basme din Banat. Lecturi si reinterpretari urbane

De A. M. A.
Lansare de carte si expozitie de fotografie Basme din Banat. Lecturi si reinterpretari urbane
© Tion: Lansare de carte si expozitie de fotografie „Basme din Banat. Lecturi si reinterpretari urbane”
Publicul timișorean este invitat la un eveniment cultural deosebit: lansarea volumului de basme și vernisajul expoziției de fotografie, „Basme din Banat. Lecturi și reinterpretări urbane”.

Joi, 18 octombrie, de la ora 19.00, la Ambasada (Str. Anton Seiller, nr 2, Timișoara) Asociația Sinaptica alături de partenerii săi, Asociația Regia Artistică Timișoreană și Universitatea de Vest din Timișoara, invită timișorenii la vernisajul expoziției de fotografie și lansarea volumului de basme, din cadrul proiectului cultural “Basme din Banat. Lecturi și reinterpretări urbane”.

„În cadrul evenimentului vor fi expuse peste 15 eseuri fotografice și texte creative realizate de elevii de la 7 școli și licee din Timișoara și din Teregova (județul Caraș-Severin). Expoziția și volumul ilustrează parcursul creativ al adolescențiilor implicați în proiect. „Eroii de poveste” au participat la ateliere creative și la o tabără urbană, unde cu ajutorul ajutorul etnologilor și a altor specialiști locali au înțeles și au trecut prin propriul filtru valorile de patrimoniu imaterial din regiunea Banatului. Proiectul “Basme din Banat. Lecturi și reinterpretări urbane” i-a încurajat pe acești elevi să redescopere timp de mai multe luni plăcerea lecturii basmelor, în special a celor în grai bănățean. Proiectul a pornit de de la o serie de basme din Banat, culese în două volume (“Basme din Banat. Lecturi postcanonice” a prof. dr. Otilia Hedeșan și “Banatul multicultural astăzi. Basme și povestiri” a dr. Eliana Popeți) și s-a materializat cu implicarea a peste 70 de adolescenți care au „remixat” vechile basme bănățene prin intermediul fotografiei și a scrierii creative” ne povestesc organizatorii.

Proiectul “Basme din Banat. Lecturi și reinterpretări urbane” este realizat de către Asociația Sinaptica împreună cu partenerii săi, Asociația Regia Artistică Timișoreană și Universitatea de Vest din Timișoara, fiind co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.

Asociația SINAPTICA a fost înființată în 2015, la inițiativa unui grup de experți din domeniile: cultural, educațional și al formării profesională, al dezvoltării și implementării de proiecte finanțate din fonduri nerambursabile și al managementului organizațional.

Regia Artistică Timișoreană s-a înființat în anul 2014, susține și promovează tinerii artiști și accesibilitatea actului cultural în spațiul public.

Universitatea de Vest din Timișoara este cea mai mare universitate din vestul țării și se profilează pe piața educațională globală ca un lider regional.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !