La Timisoara se va discuta viitorul invatamantului universitar din Romania

De Marcel Hoster
2Comentarii
La Timisoara se va discuta viitorul invatamantului universitar din Romania
© Foto: arhiva
Conducătorii universităţilor din cadrul Consorţiului Universitaria se vor întâlni în acest sfârşit de săptămână la Timişoara. Cu această ocazie se vor discuta mai multe subiecte legate de viitorul învăţământului superior românesc.

De vineri şi până sâmbătă, Universitatea de Vest din Timișoara este gazda întâlnirii Consorțiului „Universitaria”. Dezbaterile se vor axa pe probleme de actualitate legate de situația și evoluția învățământului superior românesc. Cei prezenţi la discuţii vor dezbate despre parteneriatul predare-cercetare – amenințări și oportunități; implicarea Consorțiului „Universitaria” în elaborarea de politici publice în educație; proiectarea unui studiu național adresat studenților; clasificarea universităților și ierarhizarea programelor de studii din perspectiva activităților de cercetare; configurarea unei strategii pe termen mediu pentru dezvoltarea studiilor doctorale în România în contextul globalizării; politica de atragere a studenților străini; armonizarea sistemului de evaluare a cadrelor didactice.

Consorțiul „Universitaria” este format din Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara și Academia de Științe Economice din București. Scopul acestuia îl reprezintă colaborarea inter-universitară în vederea creșterii calității și relevanței cercetării științifice și a activității didactice atât a universităților partenere, cât și a întregului învățământ superior românesc.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor