La Pedagogic nu sunt spatii pentru a servi masa calda tuturor elevilor. Majoritatea vor primi pachetul in clasa

De Adrian Panduru
La Pedagogic nu sunt spatii pentru a servi masa calda tuturor elevilor. Majoritatea vor primi pachetul in clasa
Liceul Pedagogic din Timișoara este școala unde copiii vor primi, în curând, o masă caldă. Este unitatea de învățământ care face parte din programul pilot al Ministerului Educației pentru servirea unei mese calde pe zi. Unitatea de învățământ mai are însă nevoie de spațiu și de oameni la bucătărie și care să se ocupe de distribuirea hranei.

Din cei peste 1.500 de elevi care învață la această școală, numai 380 vor primi o masă caldă preparată în bucătăria școlii, pe care o vor servi în cantina școlii, restul (circa 1.200) vor primi un pachet alimentar care va fi livrat, cel mai probabil, de o firmă de catering. Pachetul alimentar este în valoare de aproximativ 7 lei pe zi, la fel și valoarea mesei care este servită la cantină. Copiii însă, datorită lipsei spațiilor de servire a mesei, vor primi și vor servi acest pachet în sala de clasă, la fel cum servesc și sandvișul de acasă, iar ambalajele vor fi strânse în urma lor. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei spațiilor de servire a mesei calde. Numai 380 de copii de ciclul primar vor avea „privilegiul” de a servi masa caldă la cantina școlii, preparată în bucătăria unității de învățământ. Și acolo ar mai fi nevoie de personal.

„Primăria cunoaște realitățile și este dispusă să ne sprijine, numai că noi nu avem spații pentru a servi masa caldă la 1.500 de copii. Atunci, o mare parte dintre ei vor fi serviți cu pachetul alimentar. Sunt firme care se ocupă de treaba asta și care și strâng ambalajele folosite. Licitația trebuie să o facă primăria, pentru că toate plățile trebuie să le facă ordonatorul principal de credite, care în cazul nostru este primăria. Circa 380 de copii vor servi masa caldă, în general elevii de ciclu primar, iar 1.200 vor primi pachetul alimentar. Nu avem nici personal suficient pentru a distribui hrana pentru toți copiii din acest program. Probabil că firmele care vor câștiga licitația vor veni cu personalul lor. Am făcut o solicitare Inspectoratului Școlar pentru încă minim doi oameni pentru distribuirea hranei și minim un om la bucătărie”, a spus Cornel Petroman, directorul Liceului Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara.

În momentul de față, directorul spune că școala are doar o bucătăreasă plus încă o persoană, care ajută la bucătărie.

Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara este inclus în programul pilot al Guvernului pentru servirea unei mese calde. La nivel național, aproximativ 30.000 de elevi din 50 de școli vor primi această masă caldă.

Pachetul alimentar va conține produse de panificație, produse din carne şi/sau brânzeturi/derivate din lapte, legume, la care se adaugă un fruct. Copiii vor primi această masă caldă atunci când se vor semna contractele cu furnizorii de astfel de servicii.

Plata produselor şi a serviciilor contractate se efectuează, la solicitarea furnizorilor, pe baza documentelor de recepție calitativă şi cantitativă, întocmite de unitățile de învăţământ şi aprobate de primarii comunelor, orașelor și municipiilor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor