Jumatate din directorii de scoli din Timis vor da examen daca vor sa ramana pe post

De Adrian Panduru
3Comentarii
Jumatate din directorii de scoli din Timis vor da examen daca vor sa ramana pe post
Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat că se va organiza un nou examen, în luna august, pentru directorii de școli care nu au ocupat postul prin concurs. În Timiș, jumătate dintre directorii unităților școlare sunt în funcție fără a promova examenul de manager. Concursul a avut loc la finalul anului 2016, însă nu toți l-au promovat.

În Timiș, jumătate din directorii de școli vor trebui să dea examen. Acesta va fi organizat, după cum a declarat ministrul Educației, în toamna acestui an, mai precis luna august. În Timiș sunt 197 de unități de învățământ cu personalitate juridică, iar în 99 de școli au fost instalați directorii care au promovat concursul. La restul de școli, noii directori au fost numiți la propunerea consiliilor de administrație din fiecare unitate de învățământ, conform metodologiei, adică fără să fi ocupat înainte de examen un post de conducere. Tot în Timiș sunt instalați 46 de directori adjuncți care au luat concursul și 40 sunt numiți cu delegații.

Ministrul Educației a trimis o adresă către inspectoratele școlare, la început de an, prin care transmitea că pot fi numiți pe locurile de directori și cei care nu au luat examenul și au ocupat aceste funcții ulterior, înainte de concurs. În Timiș nu a fost cazul decât în ceea ce privește patru posturi de directori adjuncți. În rest, posturile rămase libere au fost ocupate conform metodologiei. În Timiș, în ultima perioadă, au fost ocupate prin numire 149 de posturi de directori și directori adjuncți, conform metodologiei, adică fără ca aceștia să fie foștii manageri de unități școlare.

Ministrul revine și spune că în viitorul an școlar niciun director nu va fi pe funcție fără concurs, ceea ce pentru Timiș înseamnă că se va da examen pentru 98 de posturi de director.

În lunile de final ale anului care a trecut a avut loc cel mai mare concurs de directori – toți conducătorii de școli au trebuit să dea examen dacă vor să mai fie „manageri” de unități de învățământ. La concurs a putut participa orice profesor care dorea o funcție de conducere.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor