Interzis biciclistilor in centrul Timisoarei. Robu face sondaj dupa ce a luat decizia

De Bogdan Marta
12Comentarii
Interzis biciclistilor in centrul Timisoarei. Robu face sondaj dupa ce a luat decizia
© Interzis biciclistilor in centrul Timisoarei. Robu face sondaj dupa ce a luat decizia (foto: arhiva)
O nouă măsură controversată a fost luată, zilele trecute, de Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara. Aceasta a decis interzicerea accesului oricăror vehicule în centrul Timișoarei, mai exact, în zonele pietonale. Măsura îi vizează și pe bicicliști, care de acum înainte nu vor mai avea voie să se plimbe „în zonele de loisir”. Deși această măsură a fost deja adoptată, primarul Nicolae Robu a pornit un nou sondaj pe Facebook pentru a vedea reacția fanilor săi la această măsură.

„Vrem sau nu ca zonele pietonale să fie strict pietonale?” – se intitulează noul sondaj al primarului Nicolae Robu.

Acesta susține că reacția vehementă a bicicliștilor după aflarea veștii este, de fapt, o nouă tentativă de „învrăjbire” a timișorenilor.

„1. Asistăm la o nouă tentativă a unora – mereu aceiaşi! – de învrăjbire a noastră, în urma măsurii luate de Comisia de Circulaţie a Primăriei de a interzice accesul oricăror vehicule în zonele pietonale ale oraşului, adică: în zonele de loisir şi comerciale, precum: Piaţa Victoriei, str. Alba Iulia, str. Mărăşeşti. 2. Măsura a fost luată ca urmare a nenumărate semnalări din partea pietonilor – de departe majoritari! – că nu se pot plimba niciunde relaxaţi în oraşul nostru, că în Piaţa Victoriei, pe Mărăşeşti, pe Alba Iulia etc. mulţi au fost loviţi sau cel puţin speriaţi – cât pe ce să fie loviţi – de biciclete şi diverse alte vehicule, ei sau, uneori, copiii lor. 3. Măsuri similare au fost luate în toate oraşele din lume faimoase prin înaltele lor standarde de civilizaţie”, explică Robu pe Facebook.

El se declară un susținător al folosirii bicicletelor și dă câteva argumente în favoarea afirmației sale.

„4. În ceea ce mă priveşte, sunt un partizan şi un promotor al folosirii cât mai extinse a bicicletei şi această pretenţie mi-e susţinută de fapte concrete, de rezultate ale faptelor mele:
a. AM CREAT ÎN TIMIȘOARA CEA MAI EXTINSĂ – DE DEPARTE! – REȚEA DE PISTE DE BICICLETE DIN ROMÂNIA!
b. TOCMAI CREEZ PISTE DE BICICLETE ÎN JURUL STADIONULUI “DAN PĂLTINIȘANU”, PE O COROANĂ CIRCULARĂ LATĂ DE 9 M, MĂRGINITĂ DE AMBELE PĂRȚI DE SUTE DE COPACI!
c. VOI EXTINDE LA MAXIMUL A CEEA CE SE POATE FACE REȚEAUA DE PISTE DE BICICLETE ÎN TOT ORAȘUL!
5. Tocmai având în vedere subpunctele a-c de la punctul 4, eu pot asuma liniștit și anumite măsuri restrictive, dar absolut necesare, ce țin de responsabilitatea ce-mi revine ca Primar şi contez că voi avea alături nu numai totalitatea pietonilor – de departe majoritari în comunitate -, dar şi majoritatea bicicliştilor, majoritate pe care o consider raţională, cu totul altfel decât o firavă minoritate”, mai scrie edilul pe Facebook.

În încheiere, el își invită fanii să dea „Like” postării dacă apreciază măsura interzicerii vehiculelor în zonele pietonale, în această categorie intrând atât bicicletele, cât și „monocicletele, miniscutere, etc”, sau dacă nu sunt de acord să posteze „Dislike” într-un comentariu.

Până la ora publicării aceste știri, sondajul lui Robu adunase aproape 160 de „Like”-uri și câteva zeci de comentarii, majoritatea negative.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor