Interviu cu Simona Herczeg de la Asociația Noi Re-Creăm despre proiecte și despre scena evenimentelor din Timișoara

De A. M. A.
Reactualizat la:
Interviu cu Simona Herczeg de la Asociația Noi Re-Creăm despre proiecte și despre scena evenimentelor din Timișoara
© foto: Asociatia Noi Re-Cream
Simona Herczeg ne-a povestit cum a decurs anul 2018 pentru Asociația Noi Re-Creăm, despre proiectele organizației și despre evenimentele din orașul de pe Bega!

Asociația Noi Re-Creăm este o organizație non-guvernamentală înființată în 2014, care promovează transformarea orașului prin evenimente, proiecte și momente artistice și creative, caracterizate de dinamism și culoare. Organizația s-a remarcat la nivel național datorită instalației de umbrele colorate de pe strada Alba-Iulia.

R: Cum a fost anul 2018 pentru voi, pentru Asociația Noi Re-Creăm?

Simona Herczeg: Privind retrospectiv, anul 2018 a fost unul plin de oportunități transformate în proiecte cu potențial de dezvoltare. În primăvara acestui an, am fost prezenți în cadrul festivalului Timfloralis cu deja tradiționala instalație de umbrele colorate de pe strada Alba-Iulia, dar și cu un proiect nou pe care intenționăm să îl dezvoltăm – street art/street painting încadrat în tematica festivalului. Ținem mult la acest festival timișorean, pentru că el face orașul cunoscut în țară și în străinătate atrăgând un public numeros și ne dorim să facem parte din el în mod constant.

Anul 2018 ne-a adus și glisarea dinspre zona artizanilor (creatorilor de handmade de la nivel local) spre zona designerilor (design de obiect, vestimentar, accesorii, ilustrații) prin proiectul Timișoara Design Days. Am organizat o primă ediție a evenimentului (expoziție, workshop-uri, conferințe), dar și un eveniment restrâns de tip pop-up store. Feedback-ul primit a fost în general pozitiv, cu arii care necesită îmbunătățire și suntem siguri că printr-o implicare susținută a comunității de designeri proiectul poate deveni unul de referință în această parte a țării. Am avut noroc în acest an să realizăm proiectul în parteneriat cu Cluj Design Days.

R: Ce părere aveți despre evenimentele care se desfășoară în Timișoara?

S.H.: Timișoara trebuie să își onoreze trecutul efervescent din punct de vedere cultural și trebuie să ofere evenimente culturale de calitate. Simțim apropierea anului cheie 2021 și agitația operatorilor culturali. Sperăm să fie o energie consumată corect și cu succes.

R: Au loc destule evenimente în oraș? Ce lipsește cu desăvârșire în Timișoara din acest punct de vedere?

S.H.: În Timișoara au loc evenimente, nimeni nu poate tăgădui asta. Calitatea lor este variabilă, dar acest lucru este universal valabil. Sunt multe zone artistice și culturale mai puțin reprezentate, cum a fost și cazul designului, unde încercăm să construim noi un proiect sustenabil.

R: Care este prezența la evenimentele voastre? Sunteți mulțumiți de numărul participanților?

S.H.: Publicul la evenimentele organizate de noi este unul în plină formare. Lucrăm la atragerea unui public care să înțeleagă activitatea noastră, dar mai ales la atragerea unui public dornic să descopere, să învețe alături de noi.

R: Ce pregătiți pentru anul viitor?

S.H.: Pregătim un 2019 cu direcții de dezvoltare diverse: street art – urban art, susținerea comunității artizanilor locali, dar și susținerea comunității designerilor (aici o nouă ediție Timișoara Design Days ar fi evenimentul central). Ne dorim să avem energia și susținerea necesară pentru implementarea proiectelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor