Inscriere doar cu binecuvantarea Chiriarhului, la un liceu public din Timisoara

De S.P.D.
4Comentarii
Inscriere doar cu binecuvantarea Chiriarhului, la un liceu public din Timisoara
© TION - Inscriere doar cu binecuvantarea Chiriarhului, la un liceu public din Timisoara
Binecuvântarea Chiriarhului locului și recomandarea consiliului parohial sunt acte obligatorii pentru elevii care vor să se înscrie în clasa a IX-a la profilul de Teologie ortodoxă din cadrul Liceului Pedagogic din Timișoara. Fericirile, Vindecarea orbului din naștere și Dreptul Iov sunt doar câteva dintre temele pe care trebuie să le știe candidații, pe lângă cântări bisericești. Absolvenții pot ajunge și la Academia de Poliție, subliniază părinții-profesori.

Pentru anul şcolar 2014-2015 au fost alocate 28 de locuri pentru clasa a IX-a la profilul Teologie Ortodoxă din cadrul Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara. Se pot înscrie elevii clasei a VIII-a (care au media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a minimum 7,00 şi media la purtare în clasele a V-a – a VIII-a minimum 9.00) şi absolvenţi de gimnaziu din anii anteriori care au promovat testele naţionale / tezele unice. Oricât de bune note ar avea, elevul dornic să se înscrie la această filieră vocaţională nu o poate face fără binecuvântarea arhiereului și recomandarea parohului. Asta, deși este vorba de o clasă de liceu din sistemul public de învățământ.
Dosarul de înscriere va cuprinde certificatul de botez (ortodox) – copie legalizată, fişa medicală, fişa de înscriere, în original,eliberată de unitatea de învăţământ gimnazial; recomandarea consiliului parohial, binecuvântarea Chiriarhului locului și certificatul de naştere / CI (copie).

Înscrierea candidaţilor se va face în 26-27 mai 2014, probele de examen se vor susține în 28 -30 mai, rezultatele se vor afișa în 2-3 iunie. Probele de aptitudini constau într-o probă orală şi una scrisă.

„În proba orală se urmăreşte interpretarea unei cântări bisericeşti şi o probă de dicţie, iar la proba scrisă se urmăreşte evaluarea cunoştinţelor de religie ortodoxă dobândite în clasele a VII-a şi a VIII-a. Temele pentru examenul scris sunt Dumnezeu se descoperă oamenilor; Sfânta Scriptură şi Sfânta Tradiţie; Crearea lumii; Hristos, Lumina lumii: Vindecarea orbului din naştere; Rugăciunea în viaţa creştinului; Sfânta Liturghie – întâlnirea cu Hristos; Legea cea nouă – Fericirile; Crezul – sinteza învăţăturii de credinţă; Pilda semănătorului – primire şi împlinire a cuvântului lui Dumnezeu; Biserica, locaş de închinare; Răbdare şi încredere în Dumnezeu – Dreptul Iov. După terminarea studiilor şi promovarea examenului de Bacalaureat, absolvenţii acestei secţii se pot înscrie la orice facultate, indiferent de profil (Teologie Pastorală, Didactica, Istorie, Filosofie, Litere, Arhitectură, Academia de Politie ş.a.)”, precizează Mitropolia Banatului.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor