Inginerii de la Timisoara lucreaza cu NVIDIA la dezvoltarea autovehiculului autonom

De Marcel Hoster
1Comentariu
Inginerii de la Timisoara lucreaza cu NVIDIA la dezvoltarea autovehiculului autonom
© Foto: Tion
Echipa de cercetare din Timişoara a celor de la Continental lucrează, în acest moment, la un nou proiect de dezvoltare a conducerii autonome a autovehiculelor. De această dată, cercetările se desfăşoară în cadrul unui proiect alături de cunoscuta companie NVIDIA.

Companiile Continental și NVIDIA au anunțat dezvoltarea comună a unui proiect de inteligență artificială (IA) pentru autovehicule autonome.

Introducerea pe piață pentru funcții de nivel 3 este planificată pentru 2021. Parteneriatul permite dezvoltarea de sisteme de calculatoare în domeniul inteligenţei artificiale, care cuprind de la funcții automatizate de nivel 2 până la funcții autonome complete de nivel 5, în cazul cărora autovehiculul nu are nici volan, nici pedale. Cele două companii au decis să formeze echipe specifice de dezvoltare, care să dezvolte soluții pentru autovehicule autonome pe baza platformei NVIDIA DRIVE.

Echipa din Timișoara este o parte integrată a activităților companiei germane de dezvoltare a unui nou proiect destinat implementării conducerii automate. Printre activitățile desfășurate aici, cea mai mare parte o constituie dezvoltarea de algoritmi de modelare a mediului înconjurător, ce sunt apoi folosiți pentru conducerea automată. Odată cu începerea colaborării cu NVIDIA, echipa trebuie să integreze și să adapteze modulele software, având la bază rețele neuronale și hardware bazate pe platforma NVIDIA DRIVE AI, având ca dată planificată de introducere pe piață anul 2021, pentru nivelul 3 de automatizare.

”Mă bucur că avem în Timișoara colegi care sunt complet implicați în colaborarea cu partenerii de la NVIDIA, fapt ce crește gradul de responsabilitate, dar și de notorietate a inginerilor români în contextul internațional al inovării”, a declarat Andrei Son, Country Innovation Manager Continental România.

”Mașina viitorului va fi un calculator autonom care se deplasează pe roți. Aceasta va percepe starea autovehiculului și mediul înconjurător, va deriva posibilitățile de a acționa și va prelua comanda dacă este necesar. Pentru aceasta este nevoie de nimic mai prejos decât de capacitatea de calcul a unui super-calculator IA. Împreună cu NVIDIA vom pune la dispoziție o soluție completă, bazată pe inteligență artificială, pentru autovehicule autonome – de la Cloud până la mașină. Oferta noastră comună de tehnologie va face posibilă o nouă dimensiune a siguranței, confortului și personalizării pentru autovehiculele viitorului”, a subliniat Elmar Degenhart, președintele consiliului de administrație al Continental.

”Deținem acum toate elementele cheie pentru a aduce mașinile autonome cu inteligență artificială din cercetare și dezvoltare în producția de serie. Noul nostru procesor, software-ul complex și abordarea Cloud-to-Car – pentru testare, validare și siguranță funcțională – combinate cu experiența și amplitudinea globală Continental vor aduce mașinile autonome pe stradă”, a explicat Jensen Huang, fondator și CEO al NVIDIA.

Continental și NVIDIA vor dezvolta mai întâi funcții pentru deplasarea foarte automatizată, inclusiv înregistrarea la 360 de grade a mediului și schimbarea automată a benzii de rulare, precum și pătrunderea în trafic. În plus, sistemul va integra hărți HD, care permit autovehiculului să se localizeze singur și să pună la dispoziție actualizări ale hărților.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor