Industia IT si cea a pieselor auto, proiecte prioritare pentru regiunea de vest a Romaniei

De M. Hoster
Membrii CDR Vest au stabilit prioritatile pe care organizatia le va urma in perioada urmatoare
Membrii CDR Vest au stabilit prioritatile pe care organizatia le va urma in perioada urmatoare
Membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest) au stabilit priorităţile pe care organizaţia le va urma în perioada următoare, iar domeniul economic este în prim planul preocupărilor. În cadrul şedinţei CDR Vest a fost ales un nou preşedinte al organizaţiei şi s-a discutat despre industria IT şi cea automotive, cele mai dezvoltate din regiune.

În cadrul unei ședințe desfăşurate la Arad, primul punct de pe ordinea de zi a vizat alegerea noului președinte și a noului vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest. Astfel, noul președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest este Nicolae Ioțcu – președinte al Consiliului Județean Arad, iar Sorin Frunzăverde – președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin – este noul vicepreședinte al consiluilui.

Pe ordinea de zi a discuţiilor s-a aflat şi prezentarea propunerii de înființare a unei organizații care să se ocupe cu managementul locațiilor de afaceri, precum și vizarea acordurilor de parteneriat pe care ADR Vest le-a încheiat cu organizațiile cu care colaborează.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost discutat stadiul de implementare al Regio – Programul Operațional Regional în Regiunea Vest, iar membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest li s-a prezentat stadiul diferitelor proiecte pe care le implementează ADR Vest. Pe lista proiectelor discutate s-a numărat şi clusterul regional „Tehnologia Informației și comunicațiilor – IT&C – Regiunea Vest, România”, precum și clusterul regional „Automotivest”. Cele două au fost înfiinţate la Timişoara şi au ca obiectiv promovarea industriei IT şi a celei din domeniul producţiei de piese auto.

Tot în cadrul întâlnirii, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a informat membrii CDR Vest de organizarea, în perioada 25-29 octombrie 2011, unei vizite de studiu în Regiunea Țara Bascilor din Spania, dedicată membrilor consiliului. Scopul acestei vizite este de acela de a oferi o perspectivă cât mai cuprinzătoare asupra evoluției modelului de dezvoltare regională spaniol, a competențelor descentralizate la nivel regional, a planificării și prioritizării investițiilor în domeniul dezvoltării, a rolului orașelor ca motoare ale dezvoltării regionale, precum și a ansamblului instituțiilor create la nivel regional pentru sprijinirea mediului economic și a sectoarelor strategice. Astfel, reprezentanții Regiunii Vest se vor întâlni în cadrul acestei vizite de studiu cu reprezentantul Secretariatului General pentru Relații Externe al Guvernului Basc – domnul Guillermo Etxenique – și cu domnul Imanol Pradales – Consilier pentru Promovare Economica al Provinciei Bizkaia, vor vizita Parcul Tehnologic din Bilbao, Agenția Bască pentru Energie, Institutul Basc pentru Competitivitate, Agenția pentru Dezvoltare a Primăriei Bilbao, Agenția pentru Dezvoltare a Zonei Metropolitane Bilbao și Compania Publică pentru Regenerare Urbană a zonei Metropolitane Bilbao.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest este organismul regional deliberativ al Regiunii Vest. El a fost constituit odată cu semnarea Convenţiei de Asociere a celor patru judeţe din regiune, convenţie care a fost semnată de către cei 16 membri ai acestuia.

CDR Vest este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul Regiunii Vest, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională. Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest este alcătuit din preşedinţii consiliilor judeţene şi din câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orăşeneşti şi comunale din fiecare judeţ al regiunii. Acest consiliu alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ. Aceste funcţii sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an, de către preşedinţii consiliilor judeţene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor