Implementarea unui sistem ERP elimina procesele repetitive si eficientizeaza activitatea companiei

Implementarea unui sistem ERP elimina procesele repetitive si eficientizeaza activitatea companiei
© foto: ERP
Sistemul informational contabil este in general un sistem informatizat utilizat pentru efectuarea sarcinilor contabile din cadrul unei companii. El este inclus in reteaua informationala a companiei si este responsabil de generarea informatiilor necesare in procesul luarii deciziilor, iar modul in care acesta este „construit” depinde aproape in totalitate de structura organizatorica a companiei, dimensiunii ei, de modul sau de culegere si raportare a informatiilor financiare, utilizatorii informatiilor furnizate de sistemul informational contabil, precum si de tipurile deciziilor luate la nivelul conducerii.

Software-ul contabil este un instrument pentru inregistrarea si procesarea tranzactiilor contabile si a evenimentelor si cuprinde diferite module functionale, cum ar fi statele de plata, conturile creditoare si debitoare, balantele de verificare sau modulele de raportare financiara.

Modulele software de contabilitate pot fi livrate in mod independent si adaptate la necesitatile companiei. Sistemele software de contabilitate pot fi la cheiesi spre deosebire de sistemele construite la comanda, cele la cheie sunt instrumente software finalizate si testate, gata de punere in aplicare intr-o companie. Printre astfel de sisteme se regaseste si WinMentor ERP, ales de foarte multi antreprenori, deoarece este o solutie completa, fiabila si eficienta.

Solutia ERP (Enterprise Resource Planning) poate fi utilizat pentru a conecta toate departamentele companiei si a comunica mai bine cu partenerii de afaceri. Acesta reduce volumul informatiilor redundante si poate prelucra atat datele financiare, cat si pe cele nefinanciare. Canalele de comunicare furnizate de o solutie ERP pot difuza si transmite informatia intr-un mod mai eficient si pot oferi informatii financiare oportune si mult mai precise, in comparative cu informatiile transmise cand folosim pixul si hartia si intervim erorile umane.

Impactul tehnologiei informationale asupra sistemului contabil

Tehnologia informatiei schimba modul in care companiile isi desfasoara activitatea de business in aspectele ei esentiale, legate de structura, obiective, strategii si resurse umane. Datorita avantajelor competitive, aceasta este utilizata pe scara larga in toate mediile de afaceri. Ea ofera noi functii si instrumente pentru procedurile contabile, determinand schimbari pozitive la nivelul departamentelor de contabile ale companiei, dar nu numai.

Avantajele prelucrarii datelor financiar-contabile cu ajutorul computerelor sunt accesarea rapida a conturilor corespunzatoare, reprezentarea detaliata a informatiilor financiare, care pot fi usor tiparite sau transmise online in orice moment, precum si o mai buna detectare a erorilor si un control mai eficient al informatiilor, ceea ce demonstreaza inca o data eficienta utilizarii si achizitionarii unui sistem ERP.

Astfel, companiile care au implementat solutia ERP WinMENTOR au raportat multiple beneficii, dintre acestea cele mai intalnite fiind cresterea eficientei, integrarea informatiilor, raportarea mai facila, imbunatatirea serviciilor pentru clienti si securitatea datelor.

Eficienta este cel mai des mentionat beneficiu dintre cele cinci raportate de companii. Implementarea unui sistem ERP elimina procesele repetitive si reduce foarte mult necesitatea introducerii manuale a datelor. Acest sistem simplifica si procesele de afaceri si face colectarea datelor mai usoara si mai eficienta. De exemplu, solutiile ERP reduc costurile de expeditie, de multe ori cu peste 10%, dar si costurile de productie cu circa 15-17%, in timp ce timpul necesar pentru planificarea aprovizionarii poate fi redus cu pana la 70%.

(297763)
Regulament de plasare a anunturilor