Hristos a Inviat! Mii de timisoreni s-au adunat la Catedrala Mitropolitana pentru a lua lumina

De A.S.
Reactualizat la:
5Comentarii
Hristos a Inviat! Mii de timisoreni s-au adunat la Catedrala Mitropolitana pentru a lua lumina
© TION - Hristos a Inviat! Mii de timisoreni s-au adunat la Catedrala Mitropolitana pentru a lua lumina
Mii de timişoreni s-au adunat, sâmbătă seara, la Catedrala Mitropolitană din centrul oraşului pentru a lua lumina sfântă. A fost prima slujbă de Înviere oficiată de noul mitropolit al Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

Piaţa Victoriei din Timişoara s-a umplut de oameni, sâmbătă seara, credincioşii adunându-se în număr mare la slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană.

Îmbrăcaţi frumos, ca la ceas de mare sărbătoare, timişorenii au pornit spre cel mai însemnat lăcaş de cult ortodox din oraş, dornici să participe, conform tradiţiei, la marele praznic al Învierii Domnului.

Biserica a fost plină, la fel şi treptele Catedralei şi platoul din faţă, soborul de preoţia abia reuşind să treacă printre oamenii veniţi să asiste la slujbă.

După ce au primit Lumina Sfântă, cei mai mulţi dintre timişoreni s-au îndreptat cu lumânările aprinse către case, rude, prieteni sau chiar petreceri de Paşti, la cluburi ori restaurante. Alţii au rămas să asiste la slujbă şi pentru a lua paşti.

Din această noapte şi până la Înălţarea Domnului, timp de 40 de zile, salutul creştinilor ortodocşi este „Hristos a înviat!”, iar aceştia îşi răspund cu „Adevărat a înviat!”.

„Iubiți frați și surori,
Spuneți celor care s-au jertfit pentru libertate aici, în fața acestei catedrale, că, deși Timișoara a fost fără țară în decembrie ’89, dar n-a fost nicio clipă fără Dumnezeu. Hristos a biruit și moartea lor.
Iubiților, să împărtășim azi semenilor noștri lumină din lumina Învierii lui Hristos, iubire din iubirea lui Hristos, milă din mila lui Hristos.
Să ne aducem aminte și de cei răstigniți cu Hristos, să le aducem și lor vestea Învierii lui Hristos și nădejdea că și pentru ei S-a jertfit Hristos.
Mângâiere și celor de pe patul suferinței. Hristos să vindece ale lor răni cu scump Sângele Său.
Pruncilor, bună creștere și înțelepciune, iar celor în vârstă, nădejdea plină de bucurie a întâlnirii cu Hristos Cel Înviat.
Tuturor vă doresc să aveți parte în aceste zile, de bucuria pe care a avut-o Maica Domnului când L-a văzut pe Fiul Său Înviat.

Hristos a înviat!”, le-a transmis credincioşilor ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, în prima sa pastorală de Sfintele Paşti.

Articole pe aceeași temă:

Pastorala de Pasti a IPS Ioan: Timisoara a fost fara tara in ’89, dar nicio clipa fara Dumnezeu

Credinciosii ortodocsi se pregatesc pentru noaptea de Inviere5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor