Gata cu visele! Pana la spitalul regional, CJ Timis cauta bani pentru modernizarea unitatilor sanitare existente

De Valentin Rusu
3Comentarii
Gata cu visele! Pana la spitalul regional, CJ Timis cauta bani pentru modernizarea unitatilor sanitare existente
© TION - Titu Bojin
Maternităţile din Timişoara au nevoie de renovări. La Maternitatea Bega se vor schimba ferestrele şi se vor mai face şi alte lucrări, dar niciodată nu e destul. O nouă maternitate în Timişoara, deşi este în plan, nu va apărea însă prea curând, ci peste câţiva ani. Nici un spital regional nu se va ridica la Timişoara prea curând…


Prin urmare, Consiliul Judeţean Timiş vrea să aducă Maternitatea Bega, care aparţine de Spitalul Judeţean Timişoara, aflat în proprietatea CJ Timiş, la standardele anului 2015. Nu numai maternitatea, ci şi spitalul judeţean, pentru că în ceea ce priveşte spitalul regional, Ministerul Sănătăţii „ne-a sărit din schemă”, deloc elegant, anunţând că se vor construi astfel de spitale la Iaşi, Cluj şi Craiova.

Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a spus atunci, imediat, că va face un spital regional prin intermediul fondurilor transfrontaliere România-Ungaria. Acum, însă, până se va vedea cât de fezabilă e ideea ori dacă Bucureştiul îşi va întoarce ochii spre noi, şi buzunarele, Bojin pune accent pe aducerea unităţilor sanitare deja existente la standardul anilor în care trăim. Se lucrează, totuşi, şi la studiul de fezabilitate şi la proiectul maternităţii noi.

„Să vedem dacă ne punem de acord cu colegii noştri maghiari, pe fonduri transfrontaliere, pentru modernizarea Maternităţii Bega. Pe 16 septembrie avem întâlnirea cu vecinii noştri. Sper să ajungem la o înţelegere şi să putem să schimbăm destinaţia banilor care erau pentru a face studiul pentru calea ferată Timişoara-Szeged, să dirijăm banii către sănătate. Sincer, sunt mai mulţumit aşa”, spune Titu Bojin.

Astfel, 6,5 – 7 milioane de euro, până la 12 milioane de euro, ar putea fi direcţionaţi spre sănătate din fondurile transfrontaliere.

„Vor mai intra nişte bani din punct de vedere al proiectelor europene pentru ambulatoriu şi urgenţe, şi la Maternitatea Bega şi la Casa Austria. Să putem crea pentru o perioadă de 4, 5, 7 ani toate premisele ca să funcţioneze foarte bine Maternitatea Bega, până când vom reuşi să construim o maternitate nouă, care nu se construieşte de azi pe mâine. Noi avem în vedere acest lucru. Sunt mai bucuros să reuşim să realizăm dotarea, modernizarea şi aducerea la un grad cât mai înalt de funcţionare a tuturor spitalelor pe care le avem, şi pe zona spitalului judeţean, şi pe zona spitalului municipal, decât să ne gândim sau să visăm că vom avea peste 7-8 ani un spital regional. Cred că este mai benefic, cel puţin astăzi. Nu dăm la o parte ideea de a se realiza spitalul regional, dar deocamdată ea este la nivelul ministerului. Noi trebuie să folosim ce avem noi, ceea ce putem face în teritoriu”, spune Bojin.

Articole pe aceeași temă:

Timisoara ramane fara spital regional de la minister. Spitalul din Timis se va realiza in colaborare cu ungurii3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor