Fonduri de 27,5 milioane de euro, disponibile la ADR Vest pentru microintreprinderi

De Marcel Hoster
Fonduri de 27,5 milioane de euro, disponibile la ADR Vest pentru microintreprinderi
© TION: Fonduri de 27,5 milioane de euro, disponibile la ADR Vest pentru microintreprinderi
ADR Vest are peste 27 de milioane de euro destinaţi microîntreprinderilor şi doreşte să-i înveţe pe patroni să-i acceseze. În perioada următoare vor fi organizate mai multe seminarii în acest scop.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) organizează în perioada 17 – 23 iunie 2016 o serie de seminarii de informare, în fiecare reședință de județ din Regiunea Vest, dedicată microîntreprinderilor care vor să acceseze finanțări europene nerambursabile în cadrul Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020.

În cadrul acestor seminarii dedicate apelului de proiecte – Microîntreprinderi aferent Priorității de Investiții – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, vor fi prezentate participanților aspecte privind eligibilitatea proiectelor, condiții pentru selecția și contractarea proiectelor, precum și informații despre sistemul electronic pentru depunerea cererilor de finanțare – aplicația MySMIS.

În Timișoara, evenimentul e programat miercuri, 22 iunie 2016, începând cu ora 11, în sala Aula Magna a Universității de Vest Timişoara.

Seminariile vor mai avea loc şi în alte oraşe, după cum urmează: în Arad – vineri, 17 iunie 2016, începând cu ora 11:00, în Sala de Festivități din corpul M al Universității Aurel Vlaicu Arad (strada Elena Dragoi, numărul 2); în Reșița – marți, 21 iunie 2016, începând cu ora 11:00, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Caraș-Severin (Piaţa 1 Decembrie, numărul 1); în Deva – joi, 23 iunie 2016, începând cu ora 11:00, în sala Spiru Haret a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara (strada Gheorghe Barițiu, numărul 2).

Participarea în cadrul seminariilor este gratuită și se face ca urmare a completării și transmiterii formularului de participare de pe pagina web a ADR Vest, din cadrul secțiunii dedicate POR 2014-2020.

Apelul de proiecte Microîntreprinderi este de tip competitiv, iar cererile de finanțare dedicate se vor putea depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS, disponibilă aici, în perioada 27 iulie 2016 – 27 ianuarie 2017. Perioada pentru depunerea proiectelor poate fi redusă în cazul în care bugetul apelului este consumat mai devreme. Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societățile comerciale sau societățile cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor. Prin acest apel de proiecte vor fi sprijinite activități de construire, modernizare, extindere a spațiilor de producție sau prestare servicii din microîntreprideri, precum și dotarea acestora cu active corporale și necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Locul de implementare al proiectului trebuie să fie situat în mediul urban.

Alocarea financiară disponibilă la nivelul Regiunii Vest pentru acest apel de proiecte este de 27,56 milioane euro.

Valoarea eligibilă a unui proiect trebuie să fie de minimum 25.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb InforEuro, valabil la data lansării apelului de proiecte. Cuantumul finanțării nerambursabile solicitate nu poate depăși plafonul de minimis, de 200.000 euro. Cofinanțarea din partea solicitantului este de minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !