Fondul Științescu Timișoara finanțează proiectele celor pasionați de științe și tehnologie

De Adrian Panduru
Fondul Științescu Timișoara finanțează proiectele celor pasionați de științe și tehnologie
© Tion: Fondul Științescu Timișoara finanțează proiectele celor pasionați de științe și tehnologie
S-a deschis sesiunea de selecție pentru proiectele Fondului Științescu Timișoara prin care copiii și tinerii învață cu entuziasm despre științe și tehnologie. Fondul Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale dedicate copiilor și tinerilor între 6 și 18 ani din Timiș.

Orice echipă pasionată de științe și tehnologie își poate depune proiectul în perioada 22 februarie – 20 martie 2019. Proiectul va trece printr-o procedură de selecție și poate ajunge la finanțare din Fondul Științescu, prin intermediul Fundației Comunitare Timișoara.

Științescu Timișoara finanțează pentru ediția 2019 proiecte în limitele a cel puțin 4.000 lei și cel mult 16.000 lei per proiect. Vor fi finanțate proiecte în ordinea punctajului de evaluare, în limita fondurilor disponibile.

„Așteptăm idei de proiecte din partea celor pasionați de științe și tehnologie, persoane care își doresc să împărtășească din pasiunea și din munca lor cu copiii și tinerii. Experiența primei ediții Fondul Științescu Timișoara ne-a arătat că discipline care la prima vedere pot părea neatractive și neinteresante devin sursă de curiozitate atunci când sunt puse într-un context care leagă teoria de rezultatele practice. Obiectivul nostru este să-i facem pe copii și tineri să fie interesați de studiul științei și tehnologiei, să înțeleagă sensul învățării disciplinelor asociate din programa școlară, să aibă spirit de inițiativă și să își dorească să atingă rezultate alături de o echipă”, a spus Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Poate înscrie un proiect orice echipă pasionată de științe și tehnologie, care face parte dintr-o organizație non-guvernamentală (inclusiv asociații studențești, asociații de părinți, asociații ale școlii) sau un grup de inițiativă poate înscrie un proiect. Cu alte cuvinte, pot deveni mentori și să înscrie un proiect: profesori, elevi, studenți, masteranzi, doctoranzi, muzeografi, bibliotecari, cercetători, inventatori, angajați într-o companie, free-lanceri sau pur și simplu părinți cu o idee de cum pot face ca pasiunea lor pentru științe să fie transmisă mai departe copiilor și tinerilor.

Ghidul de finanțare, formularul de propunere proiect și formularul de buget pot fi accesate și descărcate de pe site-ul programului.

Echipa Fundației Comunitare Timișoara oferă sprijin celor care au nevoie în pregătirea proiectelor. Îi puteți contacta printr-un email pe adresa fundatiacomunitaratm@gmail.com sau la telefon: 0770 101 707.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor