Firmele timisene schimba programa de invatamant la Universitatea Politehnica Timisoara

De M. Hoster
4Comentarii
Firmele timisene schimba programa de invatamant la Universitatea Politehnica Timisoara
© TION - Firmele timisene schimba programa de invatamant la Universitatea Politehnica Timisoara
Un proiect din fonduri europene în valoare de aproape 500.000 de euro ar trebui să ajute Universitatea Politehnica Timişoara, mai precis studenţii de la şase domenii de studiu, să fie la finalul pregătirii mai „adaptabili” la cerinţele viitorilor lor angajatori. În acest scop programa de studiu va fi adaptată conform solicitărilor firmelor, iar tinerii studioşi vor putea dialoga direct cu reprezentanților acestora.


Un nume lung pentru un proiect care promite să ajute din plin studenţii politehnişti timişoreni: „Orientarea programelor de studii pe realitatea economică regională, validarea acestora de către actorii economici şi dinamizarea relaţiei în tripleta universitate – student – companii, pentru un învăţământ superior performant – OVDIP”.

Derulat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, acesta pune împreună reprezentanţii unor firme timişorene şi cei ai Universităţii Politehnica Timişoara pentru a stabili modificările necesare asupra programei de învăţământ astfel ca la finalul facultăţii tinerii să fie mult mai aproape de cerinţele de pe piaţa muncii.

„În urma acestui proiect absolvenţii vor fi mai bine pregătiţi. Totul se focusează pe studenţi”, am aflat de la Dan Lascu, reprezentant al UPT în proiect.

Membrii consorţiului care implementează proiectul, UPT împreună cu Consorţiul Regional pentru Învăţământ şi Ocupare Vest – CRIO Vest îşi propun crearea unei reţele de parteneriat, dar una eficientă, împreună cu reprezentanţii firmelor care vor fi incluse în această iniţiativă. Deocamdată au fost stabilite coordonatele de colaborare cu opt firme, dar se doreşte ca numărul final al acestora să ajungă la 20.

Vor fi constituite echipe mixte profesori – reprezentanţi ai mediului economic, iar acestea vor lucra la îmbunătăţirea programelor de studii. Sunt vizate şase domenii de studiu, iar acestea includ: electronică şi telecomunicaţii, calculatoare şi tehnologia informaţiei, ingineria sistemelor, inginerie electrică, mecatronică şi robotică şi autovehicule rutiere.

„Acestea se revizuiesc oricum o dată la cinci ani. Noi acum le regândim prin prisma competenţelor cerute de angajator”, a mai spus Dan Lascu.

Pentru lucrul efectiv cu studenţii vor fi elaborate cinci module de studiu care vor fi susţinute de cei din mediul economic în faţa studenţilor.

„E important feedback-ul studenţilor. În aceste module vor fi prezenţi şi o serie de „modele”, de absolvenţi de succes ai Politehnicii, care vor putea prezenta modul în care au reuşit în viaţă”, a mai spus Dan Lascu.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor