Festivalul Plai primeste 200.000 de lei din bugetul Timisoarei. Listele proiectelor culturale si de tineret finantate de primarie

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
6Comentarii
Festivalul Plai primeste 200.000 de lei din bugetul Timisoarei. Listele proiectelor culturale si de tineret finantate de primarie
© TION: Festivalul Plai primeste 200.000 de lei din bugetul Timisoarei. Listele proiectelor culturale si de tineret finantate de primarie
Plai, Timishort, Ceau Cinema, Festivalul Internațional de Teatru, ManyFest, Street Delivery, Sabotage, StudentFest, OktoberFest – acestea sunt doar câteva dintre evenimentele culturale finanțate de primărie din bugetul Timișoarei în acest an. Municipalitatea dă puțin peste 2 milioane de lei pentru proiectele culturale și de tineret puse la cale de diverse asociații în 2016.

Cei mai mulți bani se duc la Centrul Cultural Plai, care primește 200.000 de lei pentru organizarea Festivalului Plai, după ce consilierii locali au suplimentat suma propusă în ședința de consiliu care a avut loc marți. Reprezentanții centrului au cerut 600.000 de lei pentru Plai și LiveInTM, însă primesc 200.000 pentru Plai și 21.500 pentru evenimentele organizate sub titulatura LiveInTm. Casa Plai (Ambasada) primește 12.500 de lei pentru Creative Community Development, deși ceruse 60.000 de lei.

92.300 de lei merg către Societatea Culturală Româno-Germană/ Centrul Cultural German, pentru Festivalul Internațional de Arte Performative, eveniment aflat la cea de-a doua ediție.

În topul evenimentelor culturale care primesc cei mai mulți bani de la primărie intră și Sabotage Festival și Launmomentdat in parc Festival, pentru care ALLMA-ALL is Music Association împarte egal 70.200 de lei.

Din bugetul local mai primesc bani și Caravana Metropolis – Cinema în aer liber – 14.700 de lei, Festivalul Antagon – 14.700 de lei, Poartă Artă – 20.900 de lei, Asfalt Muzical – 17.900 de lei, Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara „La Vest de Est – La Est de Vest” – 160.000 de lei (n.r. după o suplimentare în ședința de marți a consiliului local), Festivalul SoNoRo 2016 „La muse et le poet” – 10.200 de lei, Gala Premiilor UVT – 10.700 de lei, Conferința „Diaspora în cercetarea științifică și învățământul superior din România” – 45.200 de lei, Festivalul Internațional de Film Timishort – 42.800 de lei, Privește orașul-bienala timișoreană de arhitectură – 48.600 de lei. De asemenea, Romanian International Dance Cup World Championship 2016 & Crește un Artist, organizate de Asociația Clubul de Dans Sportiv Sportim Dance beneficiază de o finanțare de 66.500 de lei, de asemenea după o suplimentare în plenul de marți.

Fundația Cărturești primește bani din bugetul Timișoarei pentru Street Delivery, care anul acesta se va desfășura pe mai multe străzi din oraș, dar și în Parcul Poporului. Are 10.000 de lei de la primărie. Pe de altă parte, Festivalul Ceau Cinema! – Festival de Buzunar beneficiază de 8.900 de lei din bugetul local, iar Oktobertfest, festival al berii organizat de Asociația Culturală Viva la Musica, primește 27.700 de lei pentru cea de-a treia ediție.

Asociațiile, fundațiile și organizațiile nonguvernamentale din oraș au cerut, de fapt, peste 6 milioane de lei, însă primăria nu a pus la dispoziție atâția bani, ci doar puțin peste 1,2 milioane de lei, așa că o comisie specială a împărțit banii după anumite criterii. Au fost depuse 114 proiecte, dar 15 dintre ele nu au îndeplinit condițiile impuse, așa că nu primesc niciun leu din bugetul Timișoarei. Printre asociațiile care nu primesc bani se numără și Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara, care a cerut 114.000 lei pentru patru proiecte, însă, potrivit reprezentanților primăriei, a fost descalificată pentru „lipsă dovadă contribuție proprie, lipsă declarație pe proprie răspundere că nu are datorii la bugetul de stat și local”.

Lista întreagă a proiectelor culturale finanțate de primărie o puteți descărca din anexa acestui articol!

Pe de altă parte, tot în ședința de marți, consilierii locali au aprobat și lista proiectelor de tineret finanțate de primărie, pentru care organizațiile și asociațiile de tineret au cerut bani din bugetul local.

100.000 de lei din bugetul total de 1 milion se duc către Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, care se ocupă de proiectul Timișoara Capitală a Tineretului din România.

65.000 de lei îi primește Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, pentru West Summer University, în vreme ce 50.000 de lei se duc către Asociația Culturală Kratima, pentru Iris – fiind the green light. Mai sunt finanțate cu bani din bugetul local și următoarele evenimente: HackTm2016 – 35.000 de lei, Open Your Mind – 45.000 lei, Abecedarul Carierei – 40.000 lei, IT Fest – 30.000 de lei sau Tinerii în centrul atenției – 40.000 lei.

Lista completă a proiectelor de tineret finanțate de primărie o puteți descărca din anexa acestui articol!6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor