Facultatea de Drept din Timisoara condamna adoptarea ordonantei privind gratierea

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
8Comentarii
Facultatea de Drept din Timisoara condamna adoptarea ordonantei privind gratierea
© Tion: Facultatea de Drept din Timisoara se pronunta in scandalul ordonantelor. Actele normative sunt aspru criticate
Modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prin intermediul unor Ordonanţe de Guvern nu a rămas fără reacţie din partea profesorilor Facultăţii de Drept de la Timişoara. Consiliul profesoral al instituţiei de învăţământ superior a condamnat ferm deciziile adoptate la Bucureşti.

Deciziile adoptate de Guvernul Grindeanu în domeniul penal, marţi seara, au atras condamnarea fermă din partea mediului academic timişorean. Mai precis, este vorba despre reacţia reprezentanţilor facultăţii care se ocupă chiar cu pregătirea tinerilor în domeniul juridici, cea de Drept, din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Consiliul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, întrunit în ședința de miercuri, 1 februarie 2017, a decis să condamne ferm soluţiile adoptate de Executiv pentru modificarea celor două Coduri.

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara condamnă cu fermitate adoptarea, aseară, a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Guvernul României a ales să utilizeze în interes individual și de grup prerogativele pe care le-a primit pentru gestionarea treburilor publice, în considerarea interesului general. În calitate de responsabili cu educația juridică a tinerilor noștri, dezavuăm categoric deturnarea acestor prerogative. În calitate de apărători ai tradițiilor constituționale sănătoase ale României, reamintim că Dreptul nu înseamnă manevrarea normelor de procedură legislativă împotriva scopului lor. Dimpotrivă, în democrațiile liberale, la ale căror valori este atașată și România, Dreptul înseamnă, în primul rând, statul de drept, respectiv supremația legii. Or, cei care au primit un mandat popular pentru guvernare au decis ca, printr-un act normativ, să se situeze deasupra Dreptului. Contrapunând Dreptului un act normativ, acțiunea lor lovește însăși fundamentul sistemului juridic românesc, Constituția României. Procedând astfel, membrii Guvernului României au abdicat de la funcția care le-a fost încredințată, pierzând legitimitatea de a se mai ocupa de gestionarea treburilor publice ale națiunii.”, se spune în decizia Consiliului Facultăţii de Drept.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor