Examen pentru profesori. Peste 950 de cadre didactice din Timis sustin Titularizarea

De Adrian Panduru
Examen pentru profesori. Peste 950 de cadre didactice din Timis sustin Titularizarea
S-au terminat înscrierile pentru examenul de titularizare. În Timiș, peste 950 de cadre didactice vor să devină titulare pe post. Examenul scris va avea loc în 12 iulie, dar până atunci profesorii, învățătorii și educatorii vor avea parte de inspecții la clasă.

Pentru titularizare, adică angajarea pe perioadă nedeterminată, cadrele didactice trebuie să obţină minim nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică.
În Timiș, la examenul de titularizare s-au înscris 966 de candidați pentru 58 de discipline de concurs. Cei mai mulți candidați s-au înscris pentru a fi titulari pe un post de educator la grădiniță, mai precis pentru Limba și Literatura Română, Pedagogia Preșcolară și Metodica Desfășurării activităților în grădinița de copii – 179 de candidați. Pe locul doi ca și număr de înscrieri se află cei care vor să devină titulari pe postul de învățător – 115 candidați. Un număr de 85 de cadre didactice s-au înscris pentru a deveni titulari ca și profesori de Educație Fizică și Sport. 71 de candidați vor să devină titulari pe catedra de Limba și Literatura Engleză, iar 65 de candidați vor să devină titulari pe Pishopedagogie specială.

O notă mare la exemenul de titularizare nu asigură neapărat şi locul ca titular. Sunt materii pentru care sunt scoase puține posturi la concurs, titularizabile. Nota obţinută este valabilă doar trei ani. Aceasta nu-i scutește însă pe profesori de examenul de anul viitor. De ce? Pentru că prioritate la titularizare au cei care dau examenul în anul respectiv. Deci, practic, dacă un profesor a luat notă mare în 2017 și nu a ocupat un post titularizabil, ci este suplinitor, dacă vrea să aibă în continuare șanse mai mari la un post titularizabil trebuie să repete examenul în anul 2018.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !