Emotii pentru sute de profesori din Timis. S-au afisat rezultatele la Titularizare

De Adrian Panduru
Emotii pentru sute de profesori din Timis. S-au afisat rezultatele la Titularizare
S-au afișat rezultatele la Titularizare. Sute de profesori din Timiș au susținut examenul. După inspecțiile la clasă, profesorii au dat examenul scris la diferite discipline. Rezultatele s-au afișat miercuri, 27 iulie.

În Timiș au fost 916 candidați pe 117 locuri titularizabile, dar mai sunt și alte locuri… netitularizabile, de suplinitori sau fracțiuni de normă. Posturile didactice pentru concurs în județul Timiș, urban și rural, sunt 2.285, incluzând aici și locurile titularizabile.

Rezultatele le găsiți aici.

Peste 60 dintre cei 760 de dascăli care au susținut examenul în cel mai vestic județ al țării s-au retras din examen. S-au prezentat la proba scrisă 760 de candidați, 109 au absentat, iar peste 60 s-au retras în timpul examenului.

Dacă timp de două luni au avut inspecțiile la clasă, miercuri, 20 iulie, profesorii care au vrut un post titularizabil sau de suplinitor au intrat în examenul scris, cel final. Examenul s-a dat la trei centre (Grupul Școlar Alimentar, Henri Coandă și Ungureanu) din Timișoara, pe discipline.

Profesorii care vor un loc de titular la catedră trebuie să ia peste nota 7 la examen. Cei care vor ocupa un post de suplinitor trebuie să aibă minim nota 5. Și mai este o condiție foarte importantă. Indiferent dacă iau nota minimă sau nu, trebuie și să existe un post pentru acești profesori.

Multe dintre posturile titularizabile sunt destinate educatoarelor și învățătoarelor. Mai precis, sunt 65 de posturi de educatoare scoase la concurs: 31 sunt pentru educatoare în limba germană și 27 de posturi pentru educatoare în limba română. Pentru învățătoare sunt disponibile 12 posturi, șapte pentru predare în limba română, restul în germană și maghiară. Sunt disponibile 13 posturi pentru profesori de Educație Fizică și Sport și cinci pentru profesorii de Muzică Instrumentală și Vocală.

Din cele 2.168 de posturi netitularizabile, 674 sunt cu normă completă și 1.494 incomplete (se predau câteva ore la o anumită școală).

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !