Emotii pentru mii de liceeni din Timis. Incepe Bacalaureatul!

De Adrian Panduru
1Comentariu
Emotii pentru mii de liceeni din Timis. Incepe Bacalaureatul!
© Foto: arhivă
În câteva zile începe Bacalaureatul. De luni, 12 februarie, încep probele de competențe care, de acum, se dau în prima parte a anului, urmând ca testele scrise ale examenului maturității să aibă loc, ca de obicei, în vară. În Timiș, peste 4.400 de candidați s-au înscris la examen.

Conform datelor puse la dispoziție de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, la Bacalaureat s-au înscris, în Timiș, în acest an școlar, 4.466 de candidați din promoția curentă și din promoțiile anterioare. Dintre aceștia, 4.339 studiază în învățământul de „zi”, 99 la „seral” și 28 la „frecvență redusă”.

Primele probe, cele de competențe, vor avea loc în perioada 12-22 februarie. Este vorba despre evaluarea competențelor lingvistice și a celor digitale, pentru prima sesiune a examenului.

„În județul Timiș sunt organizate 55 de unități de învățământ liceal, în care se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice și evaluarea competențelor digitale”, transmite Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

În 12 și 13 februarie va avea loc Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, la care s-au înscris 3.970 candidați din Timiș. În 14 și 15 februarie, liceenii vor fi în fața probei de, Evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, pentru care s-au înscris 160 de candidați.

În 16, 19 și 20 februarie urmează proba de Evaluare a competențelor digitale – proba D, pentru care s-au înscris 3.726 candidați din cel mai vestic județ al țării. Ultima probă de competențe va avea loc în 21 și 22 februarie – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C, pentru care s-au înscris 3.799 candidați din Timiș.

Probele scrise vor avea loc în vara anului 2018. Prima probă scrisă, Limba și literatura română, se va desfășura luni, 25 iunie. Proba la Limba și literatura maternă este programată să aibă loc marți, 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Proba la alegere a profilului și specializării va avea loc joi, 28 iunie. Rezultatele vor fi afișate în 4 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12 și 16. Rezultatele finale vor fi afișate în 9 iulie.

Cursurile pentru clasele a 12-a și a 13-a se încheie vineri, 25 mai.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor