Elevi din Timisoara – mai aproape de Cosmos, la Agentia Spatiala Europeana din Roma

De Adrian Panduru
Elevi din Timisoara – mai aproape de Cosmos, la Agentia Spatiala Europeana din Roma
Zeci de elevi de la Liceul Grigore Moisil din Timișoara vor fi, pentru o zi, mai aproape de Cosmos. Aceștia, însoțiți de câțiva profesori, vor vizita Agenția Spațială Europeană din Roma.

Elevii de la Moisil vor participa la proiectul internațional „Pentru o zi mai aproape de Cosmos”. Este vorba despre 42 de elevi și 9 profesori de la liceul din Timișoara care în perioada 6 – 10 iunie vor merge la Roma. Elevii și profesorii vor vizita Agenţia Spaţială Europeană (ESA) din Roma în 8 iunie. Este primul liceu din România care a primit acceptul din partea ESA Roma pentru a vizita acest loc. La Agenția Spațială Europeană vor avea loc activități propuse de ESA şi o prezentare a elevilor de la Liceul Grigore Moisil din Timișoara, referitoare la proiectul de robotică.

Echipa formată din elevii de la Moisil (Cassiopeia) a participat la concursuri de robotică de-a lungul timpului, de unde s-a întors cu premii. A fost și în finala internațională. Concursul presupune programarea unor roboţi sub forma unor sfere care, în meciurile contra sferelor programate de echipele adverse, să reuşească să acumuleze un scor mai mare, făcând poze oponentului, adunând puncte bonus, de energie, toate acestea în anumite condiţii de lumină, întuneric, combustibil și altele. Competiția implică roboți (drone), care se urmăresc unii pe alții și trebuie să-și facă poze. Acești roboți se aflau în momentul competiției chiar pe Stația Spațială, fiind programați de tinerii competitori din anumite locuri de pe glob.

Elevii și profesorii vor realiza și conexiuni cu Liceo Scientifico Statale “Louis Pasteur” din Roma.

„Scopul nostru este de a crea un parteneriat, cu proiecte interdisciplinare, pentru a înţelege şi a aplica reciproc experienţele pozitive din cele două sisteme de învăţământ”, a spus profesoara de matematică Cerasela Bociu, directorul Liceului Grigore Moisil.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !