Editia a saptea a IT Congress a ajuns la final si a fost un real succes

De M. Hoster
Editia a saptea a IT Congress a ajuns la final si a fost un real succes
ADVERTORIAL – Timp de două zile, la Complex Senator din Timişoara a avut loc ediţia cu numărul şapte a celei mai importante manifestări dedicate tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, organizată în zona de vest a României de către cei de la ETA2U – IT Congress. Peste 1.000 de participanţi au fost puşi în temă cu tot ce e mai nou şi performant la ora actuală în IT &C.


Miercuri şi joi, un număr de 18 parteneri ai cunoscutei companii timişorene au discutat cu partenerii ETA2U, le-au prezentat cele mai noi informaţii din domeniul IT, dar și cele mai noi realizări şi descoperiri în acest domeniu. Au fost zeci de seminarii şi workshop-uri, discuţii business to businesss, dar şi demonstraţii practice în cadrul expoziţiei desfăşurate la Complex Senator.

„Minunile” tehncii aduse la IT Congress includ proiectoare inteligente care oferă posibilitatea înscrierii pe o tablă specială a textelor sau desenelor, imprimante 3D care funcţionează cu materiale „eco”, realizate chiar din porumb, tablete şi laptopuri inteligente, video wall-uri, servere şi aplicaţii speciale care permit transferul unei convorbiri telefonice de pe un smartphone pe un laptop fără a fi necesară oprirea legăturii, desktopuri de buzunar și alte noutăţi în materie de software.

Lista numelor cu greutate prezente la eveniment a inclus: Dell, Microsoft, NetApp, Oracle, dar şi Cisco, Samsung, Veeam, Xerox, Fortinet, Orange, Advantech, Lenovo, VMware, Emerson, Advantech.

„Această ediţie a IT Congress este mai mare şi mai bună decât precedentele. Se simte o revenire în viaţa economică, e clar că lucrurile se mişcă”, a declarat Stelian Câmpianu, directorul executiv al ETA2U.

Casco pentru bazele de date şi un magazin online B2B

Una dintre cele mai interesante oferte lansare este un fel de asigurare ”casco” oferită celor care deţin baze de date şi informaţii sensibile. Utilizatorul, pe baza unei taxe lunare, beneficiază de backup pentru cele mai importante informaţii din firmă.

„Este într-un fel ca şi la autoturisme. În cadrul acestui serviciu asigurăm menţinerea funcţională a infrastructurii pe perioada remedierii problemelor, e ca şi cum am oferi un autoturism la schimb până se remediază problema. Specialiştii noştri asigură funcţionarea din nou a operaţiunilor firmei în timp extrem de scurt, iar datele sensibile sunt stocate pe servere, criptate, iar cheia de acces este deţinută numai de client”, a subliniat Stelian Câmpianu, directorul general al ETA2U, compania care a organizat IT Congress.

O altă noutate importantă, prezentată de conducerea companiei organizatoare, este lansarea unui nou site de comerţ electronic special destinat domeniului business, un magazin electronic, poate mai puţin frumos în ceea ce priveşte designul, dar unul orientat pe sectorul B2B, cu produse destinate firmelor şi activităţii acestora.