Doi tineri studenti pleaca la Mobile World Congress, dupa ce au castigat un concurs de programare la Universitatea Politehnica Timisoara

De Marcel Hoster
3Comentarii
Doi tineri studenti pleaca la Mobile World Congress, dupa ce au castigat un concurs de programare la Universitatea Politehnica Timisoara
© Tion: Doi tineri studenti pleaca la Mobile World Congress
O interesantă competiție organizată pentru studenți de către Universitatea Politehnica Timișoara aduce pentru doi dintre aceștia câte o deplasare la cel mai important târg din domeniul comunicațiilor mobile. Tinerii pricepuți în domeniul programării s-au întrecut și au realizat o serie de aplicații interesante.

UPT organizează anual, în sesiunea de iarnă, SCMUPT – Sesiunea de comunicări pentru aplicații mobile din UPT, iar în acest an a avut loc ediția a șasea. Este vorba despre o competiție în creștere, dedicată aplicațiilor mobile, și a fost concepută pentru studenții de la Calculatoare, din cadrul Universității Politehnica Timișoara. Acțiunea se organizează anual în sesiunea de iarnă, în decursul lunii ianuarie, și își propune ca țintă să-i atragă pe tinerii pasionați de programarea mobilă, atât din Timișoara, cât și la nivel național.

Competiția nu caută să impună un anumit nivel de dificultate sau complexitate al proiectelor, ci cauta idei valoroase. Anul acesta, competiția a fost organizată pe două secțiuni, având criterii de jurizare și clasamente diferite: Utility & Lifestyle Apps și Entertainment Apps, au anunțat organizatorii.

Pentru ediția din acest an, studenții de la Universitatea Politehnica Timișoara au dezvoltat 40 de proiecte, dintre care 19 au fost selectate pentru a fi prezentate în fața unui juriu de specialitate format din antreprenori și specialiști în domeniul programării de aplicații mobile. Jurizarea a avut loc în seara zilei de 29 ianuarie, la Startup Hub, unul dintre partenerii evenimentului, alături de Timișoara Mobile Development Group, Banat IT Association și ARIES-TM.

La final, locurile 1 de la fiecare secțiune au fost recompensate cu câte un bilet de intrare la Mobile World Congress (în valoare de 800 de euro fiecare), cel mai important eveniment în domeniul Mobile, care va avea loc la sfârșitul lunii februarie, la Barcelona. Premiile au fost oferite de ARIES-TM. Juriul a apreciat ediția din acest an ca fiind cea mai reușită de până acum, iar proiectele realizate de studenți reprezintă un prim pas către un viitor StartUp. De altfel, într-o etapă viitoare vor fi selectate 5 – 10 proiecte cu potențial de business, dintre cele prezentate, pentru a fi dezvoltate.

Iată care sunt câștigătorii celor două secțiuni:

– Utility & Lifestyle Apps: 1. Zoran Zomboraț, Raul-Marin Stoin – File Sharing; 2. Alexandru Marinescu, Amelia Munteanu – High Android Benchmark; 3. Aleksandar Noveski – Site Visitor

– Entertainment Apps: 1. Andrei Heidelbacher – Algoventure; 2. Darian Velciov – Arcade Meltdown; 3. Gyorgy Kolumban, Zsofia Ulkei – Creepy Paint.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor