Dieta de slabit vs. un nou stil de viata

De Lavinia Bratu Ceuță
Reactualizat la:
Dieta de slabit vs. un nou stil de viata
Dacă dorința de a slăbi ar presupune urmarea unei diete, cu anumite alimente scrise pe o foaie, doar aceasta de urmat, ce simplu ar fi! Am lua una dintre miile de diete care s-au scris în timp, am respecta valorile ei nutriționale și, gata! Am ajunge la forma dorită! Am avea kilogramele optime și ce minunat ar fi, nu-i așa? Sau, și mai simplu: am lua o pastilă magică de slăbit și cu toții am avea ”90/60/90”!

Însă, hai să fim realiști și cu picioarele pe pământ, să recunoaștem că lucrurile nu stau deloc așa. Un program restrictiv alimentar (o dietă de slăbit) nu are rezultatul așteptat, decât pentru o scurtă perioadă de timp. Efort mare, satisfacție de scurtă durată, frustrare și amăgire!

DIETĂ înseamnă un mod de viață, presupune tipul de alimentație de peste zi și nu are nimic comun cu ”dietele de slăbit”. Mare grijă, aici este o capcană… Și, deja suntem într-una, având kilogramele în plus!

Este nevoie de o SCHIMBARE DE ATITUDINE, de o schimbare de abordare a vieții, ce presupune: alte priorități, alt tip de hrană, activitate fizică, preocupare interioară. Practic, trecerea spre o etapă de dezvoltare și evoluție personală, spre obținerea ”unei formule noi, îmbunătățite”, a fiecăruia dintre noi.

Tot mai mulți avem probleme cu greutatea sau cu formele pe care le dorim de la corpul nostru. Pastilele și dietele nu ajută! Din contră, se spune că rata crescută a obezității a apărut în lume tocmai odată cu vehicularea primelor diete de slăbit! Ce spuneți de asta?

Cei care vin către mine spre a-i ajuta să-și regăsească starea de bine și mulțumire știu că, niciodată eu nu scriu o dietă. Ce fac eu? Ajut oamenii să-și schimbe stilul de viață cu totul, printr-un program nou, prin noi alegeri conștiente. Hrana se schimbă ușor, alegem pas cu pas o nouă abordare a hranei, îndreptându-ne spre una integrală și sănătoasă, implementând treptat și împreună aceste noi obiceiuri alimentare. Apoi, mișcarea fizică – sportul face parte din orice grilă de viață sănătoasă.

Imaginați-vă sănătatea ca fiind o masă cu 4 picioare: alimentația, activitatea fizică, somnul bun și echilibrul mental-emoțional. Fără acestea toate împreună mobilizate, activate și îndreptate, în timp, ”masa” se poate clătina… Așa apar disfuncții, frustrări, boli, forme inestetice, depresii…

Pașii către o viață sănătoasă și forme frumoase se fac treptat, cu grijă asupra fiecărui pas, pentru că tot ce se face ”nou” reprezintă de fapt coordonatele după care se va orienta viața fiecăruia. E un drum cu UN NOU SENS, în care tot ce înveți îți rămâne în tiparul pe care-l construiești și după care îți propui să trăiești.

Repet: ce simplu ar fi de ar funcționa dietele de slăbit! Doar că ele funcționează exact atât cât stai în constrângerea alimentară, după care, știți bine, știm cu toții ce se întâmplă…

UN NOU STIL DE VIAȚĂ, cu oameni ce pot ajuta în schimbare, ce pot ghida și susține fiecare izbândă și fiecare cădere din acest drum. Iată drumul sigur pe care vă îndemn să aveți curaj și bucurie a-l învăța! Mult succes și multă bucurie, tuturor!

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.

Citat-Carte-IV-600x280
Regulament de plasare a anunturilor