Detinerea si consumul de droguri, una dintre problemele cu care se confrunta minorii in ultimii doi ani, in Timis

De Raoul Jurchela
9Comentarii
Detinerea si consumul de droguri, una dintre problemele cu care se confrunta minorii in ultimii doi ani, in Timis
© foto: arhiva
Ultimii doi ani au adus infracțiuni noi în portofoliul minorilor din județul Timiș. Polițiștii din județ s-au confruntat tot mai des cu cazuri de deținere și consum de droguri printre copii, dar și cu patru cazuri de viol comise de aceștia.

Vârful infracțional în rândul minorilor din județ a fost atins în 2015, atunci când șase tineri sub 14 ani și 167 peste această vârstă au comis 173 de infracțiuni. Aproximativ 50 de minori au fost cercetați atunci pentru 50 de infracțiuni de loviri și alte violențe dar și pentru furt, diferite infracțiuni rutiere, distrugere și viol. Tot în 2015, polițiștii timișeni au început să se confrunte și cu cele mai multe cazuri, 21, de deținere și consum de droguri. Implicarea anchetatorilor, dar și a celorlalte autorități se pare însă că a avut efect în 2016, atunci când numărul infracțiunilor în care au fost implicați minorii a scăzut simțitor. Astfel, numărul infracțiunilor comise de minori a scăzut de la 173 la 156. Cele mai multe infracțiuni comise de minori în județul Timiș au fost cele de loviri și alte violențe și furt, pentru fiecare dintre acestea câte 27 de cazuri.

Spre deosebire de 2015, anul trecut oamenii legii au înregistrat și șase cazuri de tâlhărie comise de minori și tot atâtea de distrugere. Cei mici au mai comis în 2016 și șapte infracțiuni rutiere și două violuri, însă cel mai important, situațiile în care au fost depistați deținând sau consumând droguri s-au împuținat și au ajuns la 15.

Strategiile adoptate de instituțiile care se ocupă de prevenirea consumului de droguri în rândurile minorilor vor continua și pe parcursul lui 2017. Astfel, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş, împreună cu Inspectoratul Judeţean Şcolar Timiş vor demara din opt februarie concursul „Mesajul meu antidrog”, având ca temă
„Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”. Competiția are ca obiectiv „dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri. Proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri”, spun reprezentanții CPECA Timiș.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor