Descopera farmecul orasului Dresda – top 10 atractii de vis!

De T. Ex.
Descopera farmecul orasului Dresda – top 10 atractii de vis!
© Descopera farmecul orasului Dresda - top 10 atractii de vis! (foto: AEGEE Dresden)
Dresda, aflată pe valea râului Elba, este înconjurată de unele dintre cele mai frumoase peisaje cu care se mândrește Germania. Deși a fost aproape în totalitate distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, orașul a fost reconstruit, iar cum se mândrește cu o viață culturală vibrantă. Majoritatea atracțiilor sale turistice, multe legate de istoria lungă a orașului, au fost readuse la gloria de odinioară, astfel încât Dresda și-a recâștigat titlul de „cutie cu bijuterii”, pe care l-a primit datorită colecției impresionate de arhitectură barocă și rococo din centrul orașului.

Dresdner Frauenkirche

Superba catedrală Frauenkirche este unul dintre cele mai remarcabile proiecte de reconstrucție care s-a desfășurat în Germania. Finalizată în 1743, clădirea originală a acestei biserici baroce a fost considerată printre cee mai frumoase de pe continent. După distrugerea ei în timpul bombardamentelor din 1945, ruinele vechii clădiri au fost salvate, iar după unificarea Germaniei în 1990 biserica a trecut printr-un amplu proces de reconstrucție, fiind redeschisă în 2005. Ca un simbol de bunăvoință, în fața bisericii a fost ridicat un turn deasupra căruia se află o cruce din aur dăruită de Marea Britanie, ale cărei bombardiere au distrus biserica în timpul celui de-a Doilea Război Mondial. Nu rata ocazia de a urca până în vârful domului, de unde vei putea admira peisaje minunate peste centrul orașului și principala sa piață – Neumarkt.

Foto: joerg-schoener.de Foto: joerg-schoener.de ©

Zwinger mit Semperbau

Zwinger – un complex muzeal găzduit într-un palat superb din secolul al XVIII-lea, este un exemplu interesant de arhitectură barocă germană. În afară de arhitectura sa impresionantă, Zwinger este faimos pentru colecția sa de porțelanuri, instrumente științifice, o colecție cu arme din secolele XV – XVIII, dar și o amplă colecție de artă. Nu trebuie să ratezi nici Galeria Lungă, o încăpere cu 32 de arcade, cele patru pavilioane aranjate simetric în partea estică și vestică a clădirii, Baia Nimfelor cu grațioasele lor fântâni și statui mitologice. Muzeul se mândrește chiar și cu o grădină zoo.

Foto © Stephan Czuratis Foto © Stephan Czuratis ©

Theaterplatz și Semperoper

Theaterplatz, una dintre cele mai frumoase piețe din Germania, găzduiește o serie de clădiri minunate , iar centrul său se află statuia ecvestră a regelui Johann von Sachsen. Partea vestică a piațetei este dominată de minunata Semperoper, opera orașului. Realizată în stilul renascentist italian, clădirea poate fi explorată cu ajutorul unui ghid oficial. În colțul sudic al pieței se află Altstädter Wache (corpul de gardă al fostului oraș), realizat în 1831, fiind inspirat de faimoasa clădire a corpului de gardă din Berlin.

Foto: karl-heinz-herrmann.de Foto: karl-heinz-herrmann.de ©

Brühlsche Terrasse

Nicio excursie în Dresda nu este completă fără o oprire la Terasa lui Brühl, cunoscută drept ”Balconul Europei”. În apropiere de Schlossplatz, această zonă a fost amenajată ca o grădină privată în 1738, peste vechile fortificații ale orașului. Fi atent la grupul statuar de lângă scări ce reprezintă dimineața, amiaza, seara și noaptea. Din fostele statui care decorau odinioară cest spațiu, singurul ”supraviețuitor” este Fântâna Delfin, ce datează din 1749. La fel de interesant este și Monumentul Moritz, cel mai vechi din Dresda, finalizat în 1553.

Foto: veronikasadventure.com Foto: veronikasadventure.com ©

Castelul Dresda

Castelul Dresda a fost timp de patru secole reședința oficială a regilor saxoni. Astăzi, fostul palat face parte din Galeria de Artă a orașului, fiind un complex muzeal excelent, ce conține unele dintre cele mai faimoase opere de artă din Dresda, inclusiv Cripta Verde ce conține piese din aur, argint, bijuterii și fildeș din secolele XIV – XVIII. O altă colecție interesantă este cea de numismatică ce conține peste 200.000 de medalii și sigilii, precum și numeroase monede bătute în Saxonia.

Foto © X-Weinzar Foto © X-Weinzar ©

Landhaus și Kreuzkirche

Ernst-Thälmann-Strasse, principala arteră est – vest a orașului, marchează începutul centrului nou, dezvoltat după cel de-al Doilea Război Mondial. Printre cele mai interesante atracții aici se numără vechiul Landhaus, o clădire realizată în stil neoclasic cu o scară dublă rococo, ce găzduiește Galeria de Artă și Muzeul Dresda. Tot în această zonă vei găsi Kreuzkirche, cea mai veche biserică din Dresda, realizată în secolul al XIII-lea.

Foto ©  Reguiieee Foto © Reguiieee ©

 

Großer Garten

Minunata Großer Garten (Grădina Mare) a fost amenajată în stil baroc francez începând cu anul 1676 și acoperă aproximativ 2 kilometri pătrați. Deschisă publicului din 1814, această grădină găzduiește Palatul de Vară, din secolul al XVII-lea, Grădina Zoologică și Grădina Botanică a orașului. În 1950 a fost realizată aici o linie de cale ferată miniaturală operată de copii. Tot aici se află și Fabrica Transparentă Volkswagen – o mică fabrică unde curioșii pot observa modul în care o mașină Volkswagen este asamblată.

800px-Palais_im_Großen_Garten_Tiefflugbild_1a

Palatul Japonez și Călărețul de Aur

În Neustädter Markt, partea mai nouă a orașului, se află statuia ecvestră a lui August cel Puternic, ce poartă armură romană. Realizată în 1736, această statuie este cunoscută drept „Călărețul de Aur”, fiind și unul dintre cele mai populare simboluri ale orașului. Tot aici se află și Palatul Japonez, o clădire în stil baroc și neoclasicărealizată în 1737. Cu o mulțime de decorații, acest palat a fost construit pentru a găzdui colecția de porțelanuri ale lui August cel Puternic, dar acum este Muzeul de Preistorie și Etnologie.

Foto ©  X-Weinzar Foto © X-Weinzar ©

Minunăția Albastră

Între districtele Blasewitz și Loschwitz, râul Elba trece pe sub Minunăția Albastră sau Blaues Wunder – un pod suspendat, lung de 141,5 metri. Realizat în 1893, această construcție a fost considerată o minunăție a vremii datorită lungimii sale.

Foto: fotos-aus-der-luft.de Foto: fotos-aus-der-luft.de ©

Palatele Pillnitz

Palatele Pillnitz, ce pot fi vizitate, cu barca pe Elba, se numără printre cele mai interesante complexe create în timpul lui August cel Puternic. Pe malul râului se află Wasserpalais (Palatul de Apă), iar de cealaltă parte a Lustgarten vei găsi Bergpalais, ambele ridicate în 1722, în stil baroc. La fel de interesant este și Palatul Nou, finalizat în 1826, dar și Muzeul Breslelor. De asemenea, merită vizitat și Schlosspark, o grădină cu o oranjerie și un pavilion englez și unul japonez, unde se află o camelie japoneză de 200 de ani.

Foto: germany.travel Foto: germany.travel ©

Tu ce alte locații din Dresda ai adăuga pe această listă?

Articole pe aceeași temă:

Zece lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a merge la Oktoberfest

Sfarsit de vara in Berlin: 10 experiente esentiale pe care nu trebuie sa le ratezi

Top 5 locuri istorice din Europa pe care trebuie sa le vizitezi

Top 10 cele mai frumoase orase medievale din Germania

Top 10 cele mai frumoase palate germane0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !