De luni incep inscrierile la Universitatea Politehnica si la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara

De M. Hoster
De luni incep inscrierile la Universitatea Politehnica si la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara
© TION: De luni incep inscrierile la Universitatea Politehnica si la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara
Universitatea timişoreană care oferă, după UVT, cele mai multe locuri la examenul pentru noul an universitar este Politehnica Timişoara. Aici sunt scoase la concurs 3120 de locuri. De asemenea, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului sunt oferite absolvenţilor la Bac un număr de 1390 de locuri.

De luni, 14 iulie, încep înscrierile pentru concursul de admitere şi la Universitatea Politehnica Timişoara, acestea fiind deschise până pe data de 18 iulie. Avantajul major este că cei interesaţi se pot înscrie şi online, pe site-ul universităţii. Concursul de admitere va avea loc pe data de 22 iulie, de la ora 10, urmând ca rezultatele să fie afişate pe 23 iulie.

Locuri la facultate sunt destule, este vorba de 3120 de locuri, dintre care 2200 fiind bugetate, iar 920 pentru cei care sunt dispuşi să plătească pentru un loc în amfiteatrele UPT. La Facultatea de Mecanică sunt oferite 420 de locuri, iar la Automatică şi Calculatoare, 355. Taxa de şcolarizare este de 2400 până la 4200 de lei, în funcţie de facultate.

Şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara încep înscrierile pentru noul an universitar. Avantajul aici este că nu se va organiza un concurs suplimentar, media de la bacalaureat fiind singura de care se va ţine cont. Sunt disponibile pentru candidaţi un număr de 1390 de locuri, dintre care 628 sunt plătite de la buget, iar 726 sunt cu taxă. La Facultatea de Agronomie sunt oferite 176 de locuri plătite de stat, în timp ce la Medicină Veterinară 97 de locuri.

Informaţii suplimentare despre locurile disponibile pe facultăţi se pot găsi pe site-urile celor două universităţi, la adresele www.upt.ro, www.usab-tm.ro.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor