Controlorii RATT, acum agenti de interventie, vor primi uniforme asemanatoare celor de politie

De A.S.
20Comentarii
Controlorii RATT, acum agenti de interventie, vor primi uniforme asemanatoare celor de politie
© TION - Controlorii RATT, acum agenti de interventie, vor primi uniforme asemanatoare celor de politie
La RATT se fac demersuri pentru înfiinţarea unui corp de agenţi de intervenţie, pază şi ordine în mijloacele de transport în comun. Aceşti agenţi ar urma să-i înlocuiască pe vechii controlori. Personalul a fost selectat parţial şi şi-a preluat deja atribuţiile. Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Timişoara ar vrea să îi îmbrace pe agenţi în uniforme asemănătoare cu cele ale poliţiştilor.


Potrivit directorului general al RATT, Ioan Goia, noul corp de agenţi de intervenţie, pază şi ordine a fost constituit deja parţial, situaţia uniformelor urmând să fie reglementată probabil la începutul anului viitor.

Există un program pentru un corp de agenţi de intervenţie, pază şi ordine în mijloacele de transport alături de Biroul de Transport şi vom încerca să îi echipăm pe oameni cu nişte costume noi, dar deocamdată sunt în lucru, vom vedea ce va fi la începutul anului 2015. Nu mai avem controlori, avem agenţi de pază, intervenţie şi ordine, printr-o selecţie pe care o facem de jumătate de an. Facem o selecţie de personal pe criterii care sunt mult mai apropiate de cele ale agenţilor de poliţie locală. În corpul respectiv vor fi angajaţi de la RATT. Avem în jur de 15 acum deja selectaţi, mai avem de selectat”, ne-a declarat Goia.

Reprezentanţii RATT spun că verificările în mijloacele de transport în comun s-au intensificat în ultima perioadă, de când a început să funcţioneze noul corp de control, ba chiar s-au înmulţit şi… nemulţumirile călătorilor.

Funcţionează deja, chiar dacă nu avem costumaţia încă, şi controalele s-au intensificat, avem şi foarte multe nemulţumiri de procesele verbale de contravenţie pe care le-au emis, sunt contestaţii, cu unele suntem de acord, cu altele nu, mergem în instanţă cu aceşti călători ai noştri care nu au înţeles să valideze… Dacă validările nu se fac de către cetăţenii Timişoarei vom avea o problemă la dimensionarea programelor de circulaţie. Controalele le-am intensificat pe tema aceasta şi cei care beneficiază de facilităţi, dacă îi vom găsi în tramvaie fără validare de carduri, vor fi amendaţi de acum înainte. Controalele deja se desfăşoară, inclusiv pe liniile foarte aglomerate”, a mai explicat Goia.

Cum vor arăta noile uniforme pe care le vor îmbrăca agenţii RATT? Vor semăna cu cele ale poliţiştilor. Cel puţin aceasta este dorinţa conducerii Regiei.

Încercăm să vedem ce vom face vizavi de echipamentul pe care îl au în dotare. Va fi un costum care să fie compatibil cu echipamentul din dotarea agentului de pază, care deţine acel echipament specific pentru agenţii de intervenţie şi pază. Probabil va fi un costum în două piese, nu vom putea copia uniforme de poliţie locală sau poliţie rutieră, dar ceva apropiat lor. Vor fi apropiate de uniformele de poliţie. Nu putem să le copiem pe acelea pentru că este interzis prin lege”, a concluzionat şeful RATT.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor