Controale la produsele de sezon, in Timis

De Valentin Rusu
Controale la produsele de sezon, in Timis
© TION - Controale la produsele de sezon, in Timis
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor din Timiş au derulat deja controale la produsele specifice sărbătorilor de Crăciun. Au fost controlaţi mai mulţi operatori economici care comercializează produse specifice acestei perioade, de la carne până la globuri şi luminiţe de brad.


Între 21 noiembrie şi 8 decembrie au avut loc acţiuni de control privind modul de comercializare a cărnii în cazul a 54 de operatori economici. S-au constatat 32 de abateri, s-au dat 18 avertismente, 16 sancţiuni, amenzi de peste 47.000 lei şi s-au confiscat 3.475 kilograme de produse. De asemenea, produse în valoare de 2.805 lei au fost oprite de la comercializare.

S-au verificat şi operatorii economici care comercializează jucării, în această perioadă – 29 operatori economici, 26 de abateri, 11 avertismente, 15 sancţiuni contravenţionale ce însumează 84.000 lei. Valoarea produselor cu abateri – 18.330 lei.

Neregulile constatate au fost comercializarea de jucării fără informaţii, ori cu informaţii care nu sunt în limba română, lipsa declaraţiei de conformitate, nu erau afişate preţurile, nu aveau marcajul de conformitate – CE.

O altă serie de controale au avut loc în cazul cărnii preambalate, al ciocolatei şi dulciurilor. Au fost controlaţi 58 operatori economici, s-au dat 19 avertismente și amenzi de peste 80.000 lei.

În prioada 8 decembrie – 12 decembrie au avut loc acţiuni de control în ceea ce priveşte produsele nealimentare – globuri, podoabe pentru pomul de Crăciun. Au fost controlaţi patru operatori economici, toţi 4 cu abateri. S-au dat amenzi în valoare de 15.500 de lei. Principalele abateri au fost deficienţe de informaţii, marcajul de conformitate CE lipsă sau lipsa declaraţiei de conformitate.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş va asigura permanenţă şi în timpul sărbătorilor de iarnă vor fi disponibili doi comisari de control.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor