Construirea de parcari subterane, blocata in Consiliul Local Timisoara

De A.S.
Construirea de parcari subterane, blocata in Consiliul Local Timisoara
Construirea de parcari subterane, blocata in Consiliul Local Timisoara
Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Timişoara de marţi s-a aflat şi un proiect de hotărâre care prevedea construirea a cinci parcări subterane în oraş. Proiectul a obţinut 16 voturi „pentru” şi a fost respins potrivit secretarului Ioan Cojocari pentru că mai avea nevoie de două voturi în plus. Până una-alta, parcarea subterană din Piaţa 700 va fi gata în luna mai, a anunţat directorul ADP.

Consilierilor locali li s-a propus aprobarea unui contract de asociere în participaţiune între ADP şi firma Kronvest Investment Group din Braşov pentru construirea unui număr de patru parcări subterane în zona fântânii de la Punctele Cardinale şi a parcului din zona Palatului Dicasterial, în zona Colegiului Tehnic (MIU) şi a Casei Oamenilor de Ştiinţă, în zona Pieţei Mărăşti – strada Oituz şi la Parcul Botanic. Totodată, s-a propus încheierea unui contract similar cu firma Mandelbaum din Graz pentru realizarea unei parcări subterane sub ceasul floral de lângă Hotel Continental.

Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de Comisia de negociere a consiliului local formată pentru a purta discuţii cu investitorii interesaţi de amenajarea de parcări, din care fac parte mai mulţi aleşi, expunerea de motive fiind semnată de consilierul Traian Stoia. Una dintre prevederile cuprinse în proiect care a stârnit confuzie era ca firma de avocatură Popa & Popa să asigure consultanța juridică pentru încheierea contractului după aprobarea asocierii. Serviciul Juridic nu a avizat de legalitate proiectul. Reprezentanții primăriei au susținut că nu este posibilă aprobarea unui contract de asociere în participațiune între ADP și cele două firme pentru că nu există un contract de concesiune încheiat între Consiliul Local Timișoara și ADP cu privire la atribuirea amplasamentelor pentru executarea parcărilor. A fost aprobată concesionarea către ADP a unor suprafețe de teren pentru amenjarea de parcări subterane, printr-o hotărâre din 2011, dar oficialii municipalității susțin că până în prezent nu a avut loc încheierea contractului de concesiune.

Proiectul de hotărâre privind realizarea celor cinci parcări subterane a obținut 16 voturi „pentru” şi o abţinere, în timp ce doi aleşi nu au votat. Potrivit secretarului Ioan Cojocari, pentru aprobarea proiectului era nevoie de două treimi, adică 18 voturi, chiar dacă unii aleşi şi chiar directorul ADP Liviu Barbu au susţinut sus şi tare că proiectul, care făcea referire practic la continuarea negocierilor cu cele două firme, a fost aprobat cu cele 16 voturi favorabile.

„Proiectul nu a trecut, pentru ca nu avea nici aviz juridic şi contine şi amplasamentele, deci nu este vorba numai de o asociere, este vorba de domeniul public, ceea ce înseamnă că este problemă de patrimoniu, deci erau necesare 18 voturi”, a conchis secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari.

Potrivit directorului ADP parcarea subterană din zona Pieţei 700 va fi gata, după ani de aşteptări, în luna mai a acestui an.

Negocieri pentru cinci parcari subterane la Timisoara

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !