Concert teatral „Putere. Povesti Personale”, cu Fikl, la Festivalul de Teatru DOM 100

De A. M. A.
Concert teatral „Putere. Povesti Personale”, cu Fikl, la Festivalul de Teatru DOM 100
© foto: DOM 100
Publicul timișorean are ocazia de a participa la un concert teatral, „Putere. Povești Personale”, în regia lui Carmen Lidia Vidu, inspirat din pictura artistului contemporan Gheorghe Fikl.

Concertul teatral „Putere. Povești Personale” este un spectacol de teatru produs de Asociația Culturală Contrasens în cadrul festivalul de teatru DOM 100 și își dorește să provoace publicul timișorean să răspundă la întrebarea „trebuie să fie arta împotriva puterii?”.

Spectacolul va avea două reprezentații în zilele de 2 și 3 decembrie, de la ora 19.00, la Halele Timco!

„«Putere. Povești Personale» folosește mai multe medii de expresie artistică – teatrul, concertul, instalația video, pictura – într-un show ancorat în realitatea imediată; este despre eternul omenesc, interioarele omului, spusele omului, memoriile omului şi temerile. Pe scurt, este un epos în care se caută cuvântul, fiindcă acolo unde umanitatea noastră desparte, anghelicitatea noastră apropie”, ne transmit organizatorii.

„…Un spectacol despre cât cântărim, care ne sunt penumbrele, care derapajele, turpitudinile de toate calibrele, gândurile inavuabile, ştiind că suntem recuperabili şi că adăpostim fiecare un suflet”, spune Dana Sarmeș producătorul spectacolului.

„Putere. Povești Personale” se focusează pe modul în care oamenii trăiesc împreună: cum se comportă, cum tratează micile conflicte, sau marile probleme cu care vin în contact și are ca punct de pornire și reper vizual pictura artistului contemporan Gheorghe Fikl!

„Vânez de mai mult timp o colaborare în zona teatru, video, muzică și mă bucur că a apărut această ocazie unde chiar asist la crearea unei lucrări complexe. Chiar cred că artele se pot îngemăna spectaculos”, a declarat Gheorghe Fikl.

Carmen Lidia Vidu a stat de vorbă cu patru artiste despre relația lor personală cu Binele și Răul, despre Bărbatul-Putere, despre Femeia Sacrificată, despre Agresivitate, Cina în Familie și despre Abandon.

„Ne amputăm propria viață fiindcă nu ne preocupă să trăim. Există în spectacol un realism social care dialoghează cu pictura conceptuală neo-barocă pe ritm de rap. Suntem în istorie şi trăim într-un timp al conflictelor”, spune Carmen Lidia Vidu.

În distribuția spectacolului „Putere. Povești Personale” sunt actrițele: Olga Diana Török, Oana Vidoni, Emanuela Alexa, Silvia Török. Muzica live este oferită de Ovidiu Zimcea [armies], artist vizual Cristian Văduva [psihodrom], butaforie Radu Muj, animație Cristina Baciu, Gabi Skinder, coordonare dramaturgie Cristi Vicol, costume Aneta Vidoni.

Intrarea la toate spectacolele de teatru din cadrul Festivalului de Teatru Dom 100 este liberă, dar se face în baza unei rezervări la adresa de email: asociatia.contrasens@gmail.com.

Festivalul de Teatru DOM 100 (02.11 – 05.12) își propune să adune momente și evenimente semnificative pentru Centenar. Întregul program al Festivalului DOM 100 poate fi consultat pe site (www.accontrasens.ro) și pe paginile de Facebook: DOM 100 și Asociatia Culturala Contrasens.

DOM 100 este un proiect al Asociației Culturale Contrasens și este realizat cu sprijinul financiar din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale, prin programul Centenarul Marii Uniri.

DOM 100 este un program cultural care își propune să aducă împreună toate artele în jurul oamenilor și al orașului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor