Clădirea UBC 2 din cadrul ansamblului Openville a primit certificarea LEED Gold

De Marcel Hoster
4Comentarii
Clădirea UBC 2 din cadrul ansamblului Openville a primit certificarea LEED Gold
© foto: Iulius/Openville
Clădirea United Business Center 2 din cadrul ansamblului Openville a primit certificarea LEED® Gold. Această certificare se acordă pentru obţinerea de performanţe îmbunătăţite din punct de vedere al sănătăţii mediului şi oamenilor.

United Business Center 2 (UBC 2) are o suprafață închiriabilă de 18.000 mp, a fost inaugurată la începutul anului 2017 și face parte din ansamblul mixt Openville Timișoara, pe care companiile Iulius şi Atterbury Europe îl dezvoltă, în prezent, în vecinătatea Iulius Mall. Clădirea a fost certificată conform standardului internaţional LEED 2009 Existing Buildings: Operations and Maintenance, din partea U.S. Green Building Council (USGBC).

„UBC 2 a devenit prima clădire de birouri din Timișoara certificată conform standardului american LEED®. Criteriile pentru care proiectul a obținut punctaje foarte bune au fost accesibilitatea la transportul în comun, eficientizarea consumului de apă din interiorul clădirii și eficiența energetică”, a declarat Anca Mitrea, Senior Associate în cadrul departamentului de certificări verzi al Colliers International, compania de consultanță imobiliară care s-a ocupat de procesul de certificare.

Sistemul de rating LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) a fost elaborat de USGBC şi reprezintă cel mai important program destinat clădirilor, locuinţelor şi comunităţilor care sunt proiectate, construite, întreţinute şi operate cu scopul de a obţine o performanţă îmbunătăţită din punct de vedere al sănătăţii mediului şi oamenilor.

UBC 2 dispune de un grad sporit de lumină naturală, reglarea automată a intensităţii luminii din interior, sistem inteligent de automatizare a instalaţiilor electrice, sisteme de ventilație de ultimă generație, care asigură o temperatură constantă și un volum optim de aer proaspăt, fațade din sticlă specială, care oferă protecţie termică şi solară etc., au anunţat deţinătorii ansamblului imobiliar.

„Imobilele office din ansamblul mixt Openville vor reprezenta polul regional de business şi sunt construite pentru a oferi maximum de confort și eficiență, astfel încât prezența în comunitatea UBC să reprezinte o carte de vizită în sine pentru partenerii noștri. Cu atât mai mult cu cât procesul de certificare a urmărit nu doar perioada de desfășurare a lucrărilor, ci și sustenabilitatea în operare. Obținerea certificării LEED® Gold este confirmarea preocupării noastre de a livra spații de birouri premium”, a anunţat Laurențiu Manea, Manager Office Buildings Openville.

Certificarea LEED® Gold a fost acordată clădirii UBC 2 pentru implementarea unor strategii şi soluţii practice şi măsurabile, orientate către obţinerea unei performanţe sporite în dezvoltarea sustenabilă a amplasamentului, economii la consumul de apă, eficienţa energetică, alegerea materialelor şi calitatea mediului interior. Mai mult, faptul că angajații din clădire sunt încurajați să aleagă mijloace de transport nepoluante, fiind amenajate spații de parcare a bicicletelor, dușuri și vestiare, a fost unul dintre aspectele apreciate.

Ansamblul mixt Openville va reprezenta una dintre principalele atracții de business, shopping şi loisir din vestul ţării. Proiectul integrează actualul Iulius Mall Timişoara, iar prima etapă de dezvoltare va include: 47.000 mp de adiţionali de retail, 50.000 mp de spaţii office în operare (UBC 1, UBC 2, UBC 3) şi alţi 52.000 mp în construcţie (UBC 0), un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto şi aproximativ 4.070 de locuri de parcare. După cele două clădiri office finalizate în 2017, în Openville Timişoara se lucrează la alte două imobile de birouri. UBC 3 are o suprafaţă de 19.000 mp închiriabili şi va fi finalizată în curând. UBC 0 va dispune de 52.000 mp şi va fi cea mai înaltă clădire de birouri din România (155 metri, 27 de etaje). În paralel, se lucrează la noile spaţii de retail, la o parcare subterană şi la tunelul auto. Proiectul mixt Openville este realizat de companiile Iulius şi Atterbury Europe, valoarea investiţiei în acest complex fiind estimată la peste 220 milioane de euro.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor