Clădirea primăriei cu restaurant și bar de pe str. Vasile Alecsandri mai înghite peste 600.000 de euro din bugetul local

De Roxana Deaconescu
17Comentarii
Clădirea primăriei cu restaurant și bar de pe str. Vasile Alecsandri mai înghite peste 600.000 de euro din bugetul local
© foto: TION
Șantierul de pe strada Vasile Alecsandri costă aproape dublu, după ce primăria a scos la licitație lucrări suplimentare în valoare de 620.000 de euro. Primul contract e de 650.000 de euro, pentru transformarea clădirii care va avea și restaurant cu bar la subsol, terasă și scenă în curte.

Valoarea contractului pentru clădirea de pe str. Vasile Alecsandri aproape că se dublează. Șantierul a început în 2017. Iată că suntem aproape în 2020 și tot mai este de lucru la clădirea primăriei, care va fi transformată radical. Va avea restaurant cu bar la subsol, terasă și scenă în curte sau spații de birouri, cu lift exterior.

Lucrările de pe Alecsandri 1 cuprind, de fapt, demolarea și reconstruirea corpului C7, care va fi un bar de vară; demolarea corpurilor C4, C5 și C6, situate în corpul B; consolidarea, extinderea pe verticală a corpului C1 de la Sp+P+1E+P+2E+M, refuncționalizarea/ schimbarea destinației spațiilor în spații pentru alimentație publică (restaurant + bar) la subsol și birouri la etajul 1 + etaj 2 + mansardă; crearea a patru accese la parter (corp C2) din exterior; realizarea unui lift exterior din curtea interioară și amenajarea curții interioare, care va avea o scenă, pavaj și o terasă de alimentație publică.

Primul contract i-a revenit firmei Alex Dia Construct, care a câștigat licitația municipalității cu o ofertă de 3,1 milioane de lei cu TVA, 651.000 de euro. Lucrările ar fi trebuit să dureze un an, dar au apărut probleme, ca pe orice șantier. Au fost probleme mari cu clădirea, după prăbușirea unui planșeu. În cele din urmă au fost reluate și s-a trecut la etapa a doua: consolidarea. Nu se știe până când mai lucrează Alex Dia Construct acolo.

„În urma expertizelor, a fost nevoie de modificări de proiect și de efectuarea unor lucrări suplimentare. Acestea nu sunt cuprinse în contractul aflat în vigoare și, deci, firma nu le poate executa. De aceea am scos acum la licitație completare de proiect tehnic (PT), detalii de execuție (DDE), asistență tehnică și execuție lucrări suplimentare”, a explicat city managerul Robert Kristof pentru TION.

Mai precis, PMT pregătește un contract cu o valoare aproape egală cu primul. Pune la bătaie 2,95 milioane de lei cu TVA, aproape 620.000 de euro, pentru „lucrări de demolări, zidărie, montaj armătură, betoane, lucrări de șarpantă”, conform anunțului publicat pe SEAP. Se pot depune oferte până în 23 decembrie, iar valoarea contractului va fi de două luni.

Practic, este vorba despre un contract cu o valoarea aproape egală cu acela pe baza căruia a început șantierul de pe strada Vasile Alecsandri. Primăria este dispusă să plătească 2,95 milioane de lei, cu TVA, pentru un nou contract. După încheierea acestuia se vor executa „lucrări de demolări, zidărie, montaj armătură, betonare, lucrări de șarpantă”, așa cum este precizat în anunțul publicat pe SEAP. Ofertele sunt așteptate până în 23 decembrie, iar contractul va avea o durată de două luni.

Articole pe aceeași temă:

Nicolae Robu, despre mizeria de la șantierul V. Alecsandri 1: Pentru moment înghițim în sec

Cu buldozerul printre pietoni și în mizerie pe pietonală. Primăria plătește șantierul de pe Alecsandri 1

Termen prelungit pentru șantierul de pe Alecsandri 1. Lucrările vor fi reluate în primăvară, promite Robu17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor