Termen prelungit pentru șantierul de pe Alecsandri 1. Lucrările vor fi reluate în primăvară, promite Robu

De Bogdan Marta
5Comentarii
Termen prelungit pentru șantierul de pe Alecsandri 1. Lucrările vor fi reluate în primăvară, promite Robu
© Tion: Termen prelungit pentru șantierul de pe Alecsandri 1
Lucrările contractate de Primăria Timișoara pentru renovarea, consolidarea și înălțarea clădirii de pe strada Vasile Alecsandri nr. 1 vor fi prelungite, după ce mai multe luni s-a așteptat un aviz de la Direcția de Cultură, a anunțat primarul Nicolae Robu. El promite că lucrările vor fi reluate în primăvară, însă cu siguranță nu se vor finaliza în 2019.

Primăria Timișoara dorește să deschidă spații de birouri și un restaurant în clădirea istorică de pe strada Vasile Alecsandri, iar pentru asta a contractat încă de la finele anului 2017 o firmă cărea îi va plăti 3,1 milioane de lei pentru demolarea, consolidarea, renovarea și înălțarea acestui imobil. SC Alex Dia Construct SRL a câștigat această lucrare, însă șantierul a bătut pasul pe loc în ultimele luni. Totul după ce, susține primarul Timișoarei, constructorul a anunțat municipalitatea că imobilul este mai degradat decât se credea inițial. Robu susține că acum situația s-a deblocat, iar șantierul va fi reluat în primăvară, chiar dacă firma constructoare a demontat schelele.

„Chiar s-a deblocat situația spre sfârșitul toamnei. S-a stat pe loc, pentru că era de luat o decizie, dacă trebuie ceva demolat ceva sau trebuie să se stea. În fine… Acum e în linie dreaptă. Cum vine primăvara, o să vedeți că se va merge repede. (…) A fost o perioadă de întrerupere a lucrărilor pentru că nu era autorizat să se lucreze. Era nevoie de un aviz de la Monumente. Nu va fi în termenul inițial, dar nu va fi nici o prelungire a termenului. Dacă firma nu poate lucra, nu o poți pune să recupereze în timpul rămas. Se adaugă acea perioadă de suspendare la termenul inițial”, a anunțat Robu.

Astfel, este foarte clar că termenul de octombrie 2019 nu va fi întrunit, urmând să fie prelungit cu câteva luni, așa că, cel mai probabil, lucrările vor fi gata abia în 2020.

„Tot ce s-a putut păstra, s-a păstrat. De aceea au fost blocaje. Pentru că atunci când s-a intrat pe teren s-au constatat tot felul de lucruri care erau surprinzătoare. Și atunci s-au impus expertize. Firma a spus «eu nu-mi permit să fac așa pentru că știu sigur că se dărâmă. Sunt constructor și am experiență, am capacitatea de a aprecia». Și atunci, legal, nu poți lua o decizie pe baza ochiului cuiva, trebuie să faci expertiză. Și toate acestea au luat timp. La clădirile vechi este foarte delicat orice intervenție. Și asta e o clădire veche. Nu uitați, ea a rămas la regimul de înălțime din secolul 18. În secolul 19 s-au făcut cu un nivel mai sus clădirile. Noi acuma ne-am propus să facem consolidare, reabilitare și înălțare cu un nivel, pentru a aduce acea clădire la regimul de înălțime al străzii”, a explicat Robu.

Lucrările de pe Alecsandri 1 cuprind demolarea și reconstruirea corpului C7, care va fi un bar de vară; demolarea corpurilor C4, C5 și C6, situate în corpul B; consolidarea, extinderea pe verticală a corpului C1 de la Sp+P+1E+P+2E+M, refuncționalizarea/schimbarea destinației spațiilor în spații pentru alimentație publică (restaurant + bar) la subsol și birouri la etajul 1 + etaj 2 + mansardă; crearea a patru accese la parter (corp C2) din exterior; realizarea unui lift exterior din curtea interioară și amenajarea curții interioare, care va avea o scenă, pavaj și o terasă de alimentație publică.

Articole pe aceeași temă:

Viitoarea clădire de birouri de pe strada Vasile Alecsandri nr. 1 este în șantier de un an. Reprezentanții primăriei spun că este nevoie de o expertiză pentru păstrarea unui zid, dar oficialii Direcției pentru Cultură susțin că a căzut un planșeu, așa că este nevoie de câteva clarificări de la munic...5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor