Cititorii ne sesizeaza: a inceput marea defrisare pe strada Podeanu!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
78Comentarii
Cititorii ne sesizeaza: a inceput marea defrisare pe strada Podeanu!
© TION: Cititorii ne sesizeaza: a inceput marea defrisare pe strada Podeanu!
După cum au anunţat şi reprezentanţii Primăriei Timişoara, din această săptămână au început în sfârşit lucrările pe strada Dr. Aurel Păunescu-Podeanu, arteră care urmează să fie lărgită la patru benzi şi modernizată. S-a început cu tăierile de arbori în zonă. Cititorii ne-au trimis imagini cu muncitorii în acţiune. Oficialii municipalităţii spun că se va planta aproape de trei ori mai mult decât se va tăia…

“A început <marea defrişare> pe strada Aurel Păunescu-Podeanu. După cum se vede într-una din poze, deja băieţii au făcut-o lată. Au îndoit o bună parte din gardul Liceului Sportiv Banatul. Sunt curios dacă era în proiect acest lucru”, ne-a scris miercuri un cititor, care ne-a şi trimis câteva fotografii de la faţa locului pe pagina noastră de Facebook.

Autorităţile locale pregătesc realizarea lucrării de pe Podeanu încă din primăvara anului trecut, atunci când au dispus demolarea garajelor din zonă.

Strada Dr. Aurel Păunescu-Podeanu va fi lărgită la patru benzi pe o lungime de aproape un kilometru, vor fi amenajate trotuare şi piste pentru biciclişti, se vor reface spaţiile verzi, vor fi realizate aproape 230 de locuri de parcare şi un nou sens giratoriu, spre Novatim.

Lucrarea a fost atribuită firmei Sylc Con Trans, valoarea contractului fiind de 5,5 milioane lei fără TVA.

Reprezentanţii municipalităţii anunţaseră, la predarea amplasamentului, că va fi necesară tăierea unor arbori pentru ca strada să poată fi extinsă şi pentru a putea fi realizate amenajările prevăzute în proiect, dar primarul Nicolae Robu dădea asigurări că nu vor dispărea mulţi copaci.

„Ce vrem noi să facem este să lărgim strada la patru benzi, să creăm piste de biciclete și trotuare pe ambele părţi, să amenajăm circa 230 de locuri de parcare, să amenajăm în zona Bazei 2 o parcare pentru 82 de biciclete și spații verzi. Vom planta copaci pe aliniamente. Desigur că vor fi câțiva care vor trebui tăiați, dar numărul celor care sunt amplasați astfel încât să trebuiască să fie tăiați este destul de redus…”, afirma Robu la predarea amplasamentului.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că există aviz de mediu pentru lucrările executate şi că totul se face în conformitate cu legislaţia în vigoare. Potrivit autorităţilor locale ar urma să fie tăiaţi 73 de copaci în zona Podeanu, majoritatea arbori fructiferi, şi să fie plantaţi aproximativ 200 în loc.

Oficialii municipalităţii au anunţat totodată închiderea circulaţiei pe strada Podeanu pe perioada lucrărilor, care ar trebui să fie finalizate în decurs de 3 luni.

UPDATE. Atenție, a fost închisă circulația pe strada Podeanu! Accesul în zonă este blocat.

Zeci de pomi au fost deja puși la pământ. Au fost tăiaţi nuci, pruni, vişini încărcaţi, corcoduşi, sălcii şi alte exemplare. În jurul orelor 13-14, patru muncitori doborau arborii cu un excavator şi o drujbă. Alţii erau postaţi la capetele străzii, pentru a se asigura că nu intră maşinile, deşi unii şoferi au reuşit să pătrundă pe Podeanu şi căutau nedumeriţi o cale de ieşire…

Locuitorii din zonă au mai cules ce au apucat din grădinile din faţa blocurilor, pentru că autorităţile au anunţat că vor fi desfiinţate pentru modernizare. Unii erau cocoţaţi prin caişi, în timp ce alţii căutau printre zarzavaturi…

Alte articole pe aceeași temă:

Atentie, se inchide circulatia pe Podeanu! Incepe santierul, in 3 luni strada trebuie largita la patru benzi78Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor