Cititor TION: Un constructor de blocuri a furat un trotuar intreg

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
29Comentarii
Cititor TION: Un constructor de blocuri a furat un trotuar intreg
© foto: Cititor Tion.ro
Unii constructori se întind mai mult decât ar trebui cu șantierele. Este și cazul unui dezvoltator imobiliar care ridică un bloc pe Bd. Liviu Rebreanu, atrage atenția un cititor Tion.

Timișoreanul spune că dezvoltatorul imobiliar și-a pus un gărduleț după aleea destinată pietonilor, lăsând liberă doar pista de biciclete, iar pietonii sunt nevoiți să circule pe carosabil atunci când vin bicicliști.

32336801_1935308033168526_1125091903235162112_n

„Un constructor de blocuri a furat un trotuar întreg. Cum este posibil să se permită unui dezvoltator să construiască un șantier pe aleea pietonală? A construit șantierul pe alee, lăsând liber doar pista de biciclete… Când vin bicicliști, efectiv pietonii se retrag spre carosabil, existând riscul să cadă în fața mașinilor. Este vorba despre șantierul nou început în zona Buziaș, sens AEM”, ne-a scris cititorul nostru.

UPDATE. Primarul Robu: Noi mai aprobăm să se întindă și pe domeniul public

Reprezentanții primăriei au fost contactați de reporterii Tion.ro, pentru a oferi un punct de vedere. Primarul Nicolae Robu spune că municipalitatea mai dă voie firmelor să se întindă pe domeniul public, în cazul în care nu au altă alternativă.

„Noi mai aprobăm să-și pună schele, să-și întindă și pe domeniul public acolo unde nu este alternativă, ce să facem. Nu cunosc acest caz concret, dar ca principiu, atunci când nu există alternativă și pentru efectuarea lucrărilor trebuie să se intre pe domeniul public, chiar și pe trotuar, noi permitem acest lucru. Vom face verificări în acest caz”, a explicat Robu.

UPDATE 2. Constructorul susține că are toate avizele necesare pentru ocuparea trotuarului

Reprezentanții firmei care au ocupat o bucată din trotuarul de pe Bd. Liviu Rebreanu spun că au atât autorizație, cât și avize pentru a-și întinde șantierul pe trotuar.

„Precizăm că ne cerem scuze tuturor cetățenilor zonei pentru toate inconvenientele apărute datorită lucrărilor ce se desfășoară în dreptul șantierului de pe Bd. Liviu Rebreanu nr. 181 și dorim să aducem câteva precizări referitoare la modul în care s-a făcut ocuparea trotuarului și devierea circulației pietonale și a traficului bicicliștilor în acea zonă. Având în vedere anvergura lucrărilor pentru șantier, suntem nevoiți să apelăm la restricționarea traficului pietonal din zonă, conform autorizației de construire nr. 581/03.05.2018 eliberată de Primăria Municipiului Timișoara, a avizului Comisiei de circulație cu nr. RE2018-752/12.04.2018 – aviz favorabil în vederea restricționării traficului pietonal adiacent parcelei pe care se desfășoară lucrările de construcție, avizului de ocupare a domeniului public din data de 10.05.2018 și a permisului de spargere a trotuarului nr. 91/11.05.2018. Toate aceste devieri făcându-se conform normelor legale prin ocuparea provizorie a unei suprafețe a domeniului public, respectiv trotuarul existent în dreptul parcelei”, se arată într-un drept la replică trimis către Tion.ro de adm. Benea Carpinisan Radu, din partea SC MB Concept SRL, și adm. Crașovan Cătălin, din partea SC Canova CCM SRL.

Cei doi administratori ne-au prezentat și dovezile care le dau voie să ocupe trotuarul de pe Rebreanu, pe care le anexăm acestui material printr-o galerie foto. Potrivit avizului de la Comisia de circulație, traficul pietonal este restricționat în zonă până în 24 iulie 2018.

aviz-comisie-circ nota-de-plata-ocupare-domeniu-public permis-de-spargere-2 permis-de-spargere-3 permis-de-spargere autorizatie-de-construire-329Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor