Centura Timisoarei, tot dupa Vaslui si Barlad. Robu vorbeste despre conspiratii

De Alina Strugariu
43Comentarii
Centura Timisoarei, tot dupa Vaslui si Barlad. Robu vorbeste despre conspiratii
© Centura Timisoarei, tot dupa Vaslui si Barlad. Robu vorbeste despre conspiratii
Primarul Nicolae Robu flutură din nou hârtia cu „Zero lei pentru Timişoara”, după ce Comisia Europeană a acceptat în sfârşit Master Planul de Transport al României, documentul strategic prin care se stabilesc priorităţile în infrastructură pentru următorii 15 ani. Centura Timişoarei rămâne pe poziţia 5 la „va fi” în strategia de implementare a proiectelor prioritare, după Vaslui, Giurgiu, Sfântu Gheorghe şi Bârlad.

Oficialii de la Bruxelles au acceptat în sfârşit varianta finală şi revizuită a Master Planului General de Transport al României, cu toate documentele ce stabilesc proiectele prioritare la capitolul infrastructură pentru următorii ani.

Veştile nu sunt îmbucurătoare în privinţa mult-aşteptatei şosele de centură a Timişoarei – varianta de ocolire Sud.

S-a aprobat de către Comisia Europeană Master Planul pe Transport şi, din nefericire, proiectul supus aprobării Comisiei Europene este cel pe care îl ştim, acela în care, în urma insistenţelor noastre, a fost inclusă şi centura de sud a municipiului Timişoara, dar, din păcate, neţinându-se cont de argumentele noastre, obiectivul a fost pus pe poziţia 5, după centurile din Vaslui, Giurgiu, Sfântu Gheorghe şi Bârlad”, a declarat, vineri, primarul Nicolae Robu.

În opinia edilului-şef al Timişoarei, clasificarea proiectelor prioritare nu s-a făcut având la bază o analiză făcută de specialişti, ci… cu o voită rea-intenţie. Iar Robu le bate din nou obrazul social-democraţilor din Timiş că nu s-au implicat în problemă, pentru ca varianta de ocolire Timişoara Sud să fie pe prima poziţie în strategia de implementare.

Ce părere își poate face cineva despre Guvernul care face așa ceva? Dar despre PSD? Lăsând politicianismele la o parte, ce părere își poate face cineva despre pesediștii locali? (…) Ce părere îşi poate face orice timişorean despre cei care, în loc să vină alături de mine într-un demers comun în interesul Timişoarei, astfel încât Timişoara să se regăsească pe prima poziţie în această listă, au făcut implicit jocul altora, s-au poziţionat împotriva intereselor Timişoarei, şi iată-ne ajunşi cu centura după Vaslui, Giurgiu, Sf. Gheorghe şi Bârlad. Cu tot respectul pentru aceste oraşe, nu cred că se poate face comparaţie între traficul lor greu şi traficul nostru. Probabil la noi sunt într-o zi mai multe vehicule grele decât în toate cele patru orașe la un loc (…) Şi atunci, noi să fim mulţumiţi că Timişoara este în continuare terorizată de TIR-uri? Era o prioritate de bun-simţ, numai din răutate putea să treacă cineva centura Timişoarei pe locul 5. Oricât de incompetent ar fi cineva, oricât de prost ar fi, nu cred că ar putea să facă o asemenea eroare. Poate fi făcută numai voit, din răutate. Fiind pe poziția a cincea, nu știu când vom ajunge la finanțare…”, a mai afirmat Robu.

Iar edilul a fluturat din nou hârtia cu „Zero lei pentru Timişoara” în conferinţa de presă susţinută vineri la partid, afirmând că Guvernul ignoră în continuare proiectele Timişoarei, asigurând doar partea sa de cofinanţare pe proiectele europene, procent cu care are obligaţia să contribuie conform angajamentelor luate.

Zero lei pentru Timişoara. Asta este realitatea (…) Eu, când spun zero lei, îi informez corect pe timişoreni, mă refer la proiectele care nu sunt în jurisdicţia municipalităţii şi pe care Guvernul ar trebui să le finanţeze. Asta înseamnă proiecte de tipul centura de sud a Timișoarei, centura de vest, spitalul regional, stadionul, sala polivalentă mare, bazinul de înot olimpic, gara de nord (…) Realitatea este aceasta: 5 milioane de lei pentru Spitalul de Copii, la un obiectiv care, în total, costă 100 de milioane, și în rest nimic”, a conchis Robu.

Articole pe aceeași temă:

S-a hotarat: Centura de Sud a Timisoarei nu se va realiza cu participarea Consiliului Judetean

Centura de Sud a Timisoarei are nevoie si de finantare. Robu: Vrem sa vedem si alocarea de fonduri

Centura de Sud a Timisoarei, tot la stadiul de promisiune. Poate fi depusa spre finantare in 2014-202043Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor