S-a hotarat: Centura de Sud a Timisoarei nu se va realiza cu participarea Consiliului Judetean

De Valentin Rusu
7Comentarii
S-a hotarat: Centura de Sud a Timisoarei nu se va realiza cu participarea Consiliului Judetean
© TION - S-a hotarat: Centura de Sud a Timisoarei nu se va realiza cu participarea Consiliului Judetean
În plenul de consiliu judeţean din luna octombrie a anului 2014 s-a propus de către opoziţie ca Centura de Sud a Timişoarei să fie preluată de administraţia judeţeană, eventual în colaborare cu cea locală, şi să fie realizată din fonduri locale, posibil cu fonduri de pe Programul Operaţional Regional, fără a mai aştepta să se trezească CNADNR şi să-şi întoarcă ochii spre centura de Sud a Timişoarei. Atunci, amendamentul a căzut. Acum, opoziţia a revenit cu un proiect de hotărâre…


Consilierul judeţean Marius Martinescu (PDL – Noul PNL) este cel care a iniţiat acest proiect de hotărâre.

„Se aprobă demararea procedurilor de pregătire a documentanților pentru accesarea POR 2014-2020 și includerea în bugetul Direcției de Administrare a Drumurilor și Podurilor Județene Timiș a sumelor necesare pentru preluarea documentației tehnico-economice de la Ministerul Transporturilor pentru actualizare și completare”, scrie în proiectul de hotărâre, menţionându-se şi contractarea serviciilor de actualizare a documentației tehnico-economice, a studiului de fezabilitate pentru proiectul de infrastructură Centura Timișoara Sud planificat pentru finanțare pe POR 2014-2020.

Proiectul însă nu a trecut, președintele CJ Timiș, Titu Bojin, spunând că Centura de Sud a Timișoarei nu intră în patrimoniul consiliului județean.

„Nu are avizele. Mi-aş dori să facem acest proiect noi. Aveţi nota de la CNADNR prin care am primit informarea scrisă că există studiu de fezabilitate, proiect plătit şi demarat pentru demararea centurii. Centura de Sud Timişoara nu intră în patrimoniul consiliului judeţean, tot ce înseamnă centuri, autostrăzi intră la CNADNR. Nu se pune problema dacă să fim sau nu de acord dacă există posibilitatea unei asocieri. Atâta timp cât e făcut un proiect, un studiu, plătit de către CNADNR, e tardiv să discutăm acum, numai dacă vreţi dispute politice. Sunt de acord să găsim o formulă când vedem ce înseamnă acest proiect, am discutat şi cu domnul Robu şi este de acord să participăm şi la coborârile de pe autostradă, chiar şi a centurii, care nu este în portofoliul nostru. Există raportul negativ al comisiei de specialitate. Comisia economică respinge proiectul, iar comisia de specialitate dă aviz negativ”, a explicat Titu Bojin.

 

La rândul său, Marius Martinescu i-a atras atenția președintelui CJ Timiș că proiectul pe care l-a inițiat va folosi fonduri europene.

„Şedinţa aceasta de lucru sper să fie ultima pe care o conduceţi. Acest proiect doreşte finanţarea din fonduri europene. Acest proiect propune şi o scrisoare semnată de către dumneavoastră (Titu Bojin – n.r.), dacă încă veţi fi preşedinte al consiliului judeţean, către Ministerul Transporturilor, ca acest proiect să fie prins în varianta revizuită şi de finanţare cu prioritate. Prezenta hotărâre va produce efecte doar după ce răspunsul solicitat Ministerului Transporturilor cu termen ianuarie 2015 nu va oferi Consiliului Judeţean Timiş garanţia că obiectivul de investiţii, varianta ocolitoare Sud a municipiului Timişoara va fi finanţat cu prioritate prin POS Transport 2014-2020”, a răspuns consilierul județean.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor