Centura de Sud a Timisoarei are nevoie si de finantare. Robu: Vrem sa vedem si alocarea de fonduri

De B.A.M
Reactualizat la:
3Comentarii
Centura de Sud a Timisoarei are nevoie si de finantare. Robu: Vrem sa vedem si alocarea de fonduri
© TION: Centura de Sud a Timisoarei are nevoie si de finantare. Robu: Vrem sa vedem si alocarea de fonduri
Includerea în Master Planul de Transporturi a Centurii de Sud a Timişoarei nu îl linişteşte pe primarul Nicolae Robu, acesta declarând că este nevoie ca acest obiectiv să primească şi finanţare, încă din acest an. În opinia primarului Timişoarei, Centura de Sud a devenit prea mult un subiect politic, în loc să fie o prioritate pentru toţi actorii politici locali.

Robu a recunoscut că includerea Centurii de Sud în Master Planul de Transporturi este un pas înainte, însă, mai important este acum ca acest obiectiv să fie şi finanţat.

„Sunt mulţumit că s-a făcut un pas înspre rezolvarea centurii din Timişoara. Un pas pentru care eu am fost în permanenţă vocea cea mai sonoră şi am chemat în unitate de acţiune toţi actorii politici locali. Vă aduceţi aminte că am lansat apeluri către toţi parlamentarii de Timiş, indiferent de partidul pe care îl reprezintă, să suţină includerea în Master Planul de Transport acestui obiectiv extrem de important pentru Timişoara: Centura de Sud. Din păcate, la acea vreme, colegii de scenă politică de la PSD au susţinut că nu e nevoie ca obiectivul să fie prins în Master Plan. Cei din minister, când au fost întrebaţi, au spus că nu e un obiectiv prioritar şi că nu e o scăpare şi că nu e cazul să fie cuprins acest obiectiv în Master Plan. Dar astea ţin deja de trecut. Ce este important este că ministrul Rus a înţeles că acest obiectiv trebuie trecut în Master Plan, şi l-a trecut. Şi va fi şi mai important ca acum să vedem şi alocarea de fonduri”, a afirmat Robu.

Interesant, deşi liberalii au deputaţi şi senatori de Timişoara, Robu a ţinut să îl felicite pe preşedintele UNPR Timiş, deputatul Ion Răducanu, care a făcut lobby pentru acest obiectiv.

„Eu vreau să apreciez implicarea deputatului UNPR Ion Răducanu, care a fost cel mai preocupat parlamentar de acest subiect. Am avut cu dânsul discuţii şi dânsul s-a angajat să acţioneze pe de o parte pentru a se aduce această corecţie Master Planului, iar pe de altă parte pentru a se şi începe finanţarea obiectivului de acum, din 2015. Simpla prezenţă a unui obiectiv într-un plan strategic nu va aduce nicio schimbare în bine în oraş. E un pas necesar, dar deloc suficient”, a mai spus Robu.

În opinia primarului, Guvernul are obligaţia să finanţeze încă din acest an construcţia Centurii de Sud, în caz contrar Robu fiind pregătit să organizeze un miting de 20.000 de persoane pentru a pune presiune pe Executiv.

„Eu am anunţat că dacă nu se include obiectivul în Master Plan şi dacă nu se alocă fonduri din 2015, voi organiza un mare miting la care scontez să vină circa 20.000 de timişoreni pentru a pune presiune pe Guvern să ia în seamă nevoile Timişoarei. Le mulţumesc timişorenilor că ni s-au alăturat atunci când am lansat acea iniţiativă de strângere de semnături şi sunt convins că a contat în luarea deciziei faptul că avem în spate semnăturile a 15.000 de semnături ale timişorenilor. Le mulţumesc timişorenilor pentru spiritul civic. Nu a fost un demers politic, iar centura Timişoarei nu e un obiectiv care trebuie politizat. Indiferent cine este la guvernare are obligaţia să realizeze finanţarea unor astfel de obiective în toată ţara. Iar când îşi face priorităţile are obligaţia să facă mai intâi în cele mai mari oraşe. Drept urmare, Timişoara era total îndreptățită să aibă o centură şi era inacceptabil să nu se prevadă obiectivul în master plan şi ar fi inacceptabil să nu se facă acum finanţarea”, a mai explicat Robu.

Primarul Timişoarei a ţinut să reamintească faptul că nu este deloc mulţumit de banii alocaţi de Bucureşti pentru obiectivele majore ale municipiului şi a precizat că va avea aceeaşi atitudine indiferent de cine va veni la guvernare.

„Regret că unii au făcut jocuri politice din subiectul acesta, în loc să se alăture iniţiativei mele, şi la vremea respectivă au declarat ba că nu e nevoie să fie în Master Plan, ba că ar fi, deşi nu era. Voi continua să insist către Guvern, să pun presiune pentru toate acele obiective de interes pentru Timişoara şi timişoreni, care sunt în număr de zece. Nu mă pot declara mulţumit de ceea ce s-a făcut până acum! Iar acum, la rând, este Guvernul Ponta. Vine altul, va avea parte de aceeaşi atitudine din partea mea. Voi cere finanţarea obiectivelor de interes major pentru Timişoara”, a concluzionat Robu.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor