Centura de Sud a Timisoarei, cuprinsa in planurile guvernamentale. Se va construi pana in 2020

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
59Comentarii
Centura de Sud a Timisoarei, cuprinsa in planurile guvernamentale. Se va construi pana in 2020
Directorul CNAIR, Cătălin Homor, s-a întâlnit, sâmbătă, cu primarul Timișoarei Nicolae Robu și i-a prezentat planul companiei pentru construcția centurii de Sud a municipiului. Potrivit edilului Timișoarei, proiectul va fi finalizat până în decembrie 2019.

La întâlnirea de la Timișoara cu Robu, Cătălin Homor, directorul CNAIR (fosta CNADNR) i-a prezentat edilului-șef planurile companiei atât pentru centura de Sud a municipiului, cât și pentru noul racord la autostrada A1, cel pe lângă Sânandrei.

După întâlnire, Robu a anunțat triumfalist pe Facebook: „ VOM AVEA CENTURĂ AUTO OCOLITOARE ! Astăzi, 29.10.2016, de dimineață, am avut o discuție aplicată la sediul Primăriei Timișoara cu dl. director general CNAIR (fosta CNADNR), pe două teme de maxim interes pentru Timișoara și timișoreni, dar nu numai: 1. Centura auto ocolitoare Sud (legătura drumul Lugojului – drumul Stamorei – Moravița) 2. Racordul la autostrada A1 de la bifurcația Arad – Sânandrei”, a scris Robu pe Facebook.

Potrivit primarului Timișoarei, construcția centurii de Sud a Timișoarei nu va începe mai devreme de 2018 și va fi făcută de companie în regie proprie. Interesant este că noul racord la autostrada A1, cel care va trece pe lângă Sânandrei, se dorește a fi parte din autostrada Timișoara-Belgrad.

„Concluziile discuțiilor – într-o abordare realistă – sunt următoarele:

  1. Centura auto ocolitoare Sud va fi unul din obiectivele prioritare ale CNAIR (CNADNR) pentru perioada imediat următoare.
  2. Expresie a aserțiunii 1, Centura auto ocolitoare Sud va fi executată cu antrepriza generală asigurată de CNAIR (CNADNR) în regie proprie
  3. Traseul centurii va fi cel deja stabilit, cu lungimea de cca 25 Km.
  4. Suma pusă la dispoziția proiectului va fi de cca 85 milioane euro, în cea mai mare parte proveniți din fonduri europene nerambursabile pe exercițiul 2014-2020.
  5. Până la finele lunii noiembrie se va organiza licitația pentru actualizarea SF și PT, date fiind modificările de normative europene în domeniu. Nu vor fi făcute modificări de fond față de ce s-a propus prin SF-ul existent. SF-ul actualizat va fi disponibil la 01.08.2017
  6. În perioada 01.08.2017 – 31.10.2017, se va pregăti HG de aprobare a obiectivului de investiții, conform SF, cu indicatorii săi tehnico-economici.
  7. În perioada 01.11.2017 – 15.02.2018 se vor realiza exproprierile, se va obține autorizația de construcție și se vor subcontracta de către CNAIR (CNADNR) activitățile subsecvente (reamintim: antrepriza generală va fi asigurată de CNAIR (CNADNR) în regie proprie).
  8. În perioada 15.02.2018 – 31.12.2019 se va face execuția propriu-zisă.
  9. Noul racord la autostradă de la bifurcația Arad – Sânandrei va fi parte din autostrada Timișoara – Belgrad, aceasta fiind considerată soluția cea mai rațională”, a mai scris Robu pe Facebook.

Deși primarul spune că poate declara „fără șovăire” că Timișoara va avea centură și în partea de Sud, rămâne de văzut dacă acest calendar va fi respectat.

Articole pe aceeași temă:

Daca nu se duce Mohamed la munte… Discutiile despre centura de Sud vor avea loc la Timisoara

Fost consilier guvernamental despre centura de Sud a Timisoarei: Un exemplu al nepasarii clasei politice

Robu, invitat pentru prima data la Bucuresti pentru a discuta despre Centura Sud a Timisoarei59Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor