Centrul Cultural Kuncz, proiectat de o firmă dintr-un sat din Caraș-Severin, cu 28.000 de euro

De Roxana Deaconescu
4Comentarii
Centrul Cultural Kuncz, proiectat de o firmă dintr-un sat din Caraș-Severin, cu 28.000 de euro
© foto: PMT
Locuitorii din Kuncz nu trăiesc în cele mai bune condiții, dar vor avea un centru multifuncțional, cu spații de relaxare, sală de spectacole, săli de dans și After School, în cadrul căruia va funcționa și un centru de zi pentru copiii separați de părinți. Se poate lucra deja la proiect, care va fi făcut de o firmă din satul Bozovici, județul Caraș-Severin.

Primăria a semnat zilele trecute contractul cu societatea R.G. Raal Prodserv SRL, cu sediul în satul Bozovici din Caraș-Severin, pentru servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru realizarea obiectivului de investiții SF+PT „Centru Multifuncțional Kuncz”, în baza unui contract în valoare de 132.685 lei cu TVA, echivalentul a 28.000 de euro.

Societatea despre care vorbim a fost înființată în anul 1994, în urmă cu 25 de ani, are trei angajați și a avut o cifră de afaceri de 330.000 de lei și un profit cam cât datoriile pe anul trecut, în jur de 135.000 de lei.

Firma din Caraș-Severin are 50 de zile la dispoziție să predea studiul de fezabilitate, cu tot cu studiu topografic și studiu geotehnic, precum și toate avizele necesare prevăzute în certificatul de urbanism. În etapa a doua va oferi asistență tehnică pe parcursul elaborării cererii de finanțare, iar în etapa a treia va întocmi proiectul tehnic și DALI, pentru care are la dispoziție 70 de zile. Totul ar trebui finalizat în termen de 120 de zile de la semnarea ordinului de începere.

„Un nou obiectiv asumat în cadrul candidaturii pentru Timișoara 2021 – Capitala Europeană a Culturii pornește la drum în procesul de proiectare. Kuncz este un cartier care are nevoie de suport social, cultural și educațional. Centrul, parte a Strategiei de Dezvoltare Locală pentru comunitatea din Kuncz, gândit împreună cu Institutul Intercultural, vine să acopere o gamă largă de servicii indisponibile sau greu accesibile în această comunitate marginalizată cu accent pe o intervenție culturală. Activitatea centrului va reprezenta un parteneriat între autorități, organizații și cetățeni, esențial pentru a veni în întâmpinarea nevoilor specifice ale zonei”, transmite viceprimarul Dan Diaconu.

Practic, primăria vrea o clădire de trei etaje, conform temei de proiectare, de tip servicii sociale fără cazare, dar cu spații de odihnă, recreere și relaxare. Centrul cultural și educațional va avea o sală de spectacole, săli de curs pentru dans, lecții de vioară, atelier de artă, After School. Va fi inclus și un Centru de zi pentru copii, în care vor sta pe timpul zilei copiii separați sau în risc de separare de părinți.

Centrul multifuncțional Kuncz se va construi pe un teren de 966 mp, pe str. Calea Moșniței nr. 1, cu fonduri prin GAL – Grupul de Acțiune Locală. GAL Timișoara a obținut o finanțare europeană de 7 milioane de euro, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață din cartierele Timișoarei. Pentru centrul din Kuncz se vorbește despre jumătate milion de euro.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor